Rush man waiting mind – ajankäyttöopas vasta-alkajille on teos kiireestä ja kiireettömyydestä, ajan tehokkaasta käytöstä ja odotustiloissa vaeltelevista ihmisistä. Se on koreografi Virva Talosen puheenvuoro välitilojen puolesta, hetkistä jotka ovat aina kakkosena. Mitä oikeastaan heitämme hukkaan odottaessamme hermostuneina vuoroamme kaupan jonossa tai pankin odotusaulassa? Heitämmekö hukkaan aikaa vai loistavan mahdollisuuden olla juuri kaupan jonossa tai pankin odotusaulassa? Kiire ja odottaminen näyttäytyvät teoksessa arjen välitiloina, joiden kautta tarkastellaan voimakkaasti arvolatautunutta suhdettamme aikaan ja sen käyttämiseen.

Virva Talonen on nuoren polven koreografilupaus, joka on valmistunut Teatterikorkeakoulusta 2005. Vuosina 2001–2002 hän opiskeli tanssia Amsterdamin Teatterikoulun School for New Dance Development -koulutusohjelmassa. Talosen viimeisin teos oli Second Hand Shop – toisen käden kauppa, joka sai ensi-iltansa KokoTeatterissa 2006. Tällä hetkellä Virva Talonen suorittaa filosofian maisterin tutkintoa tanssin tutkimuksesta Tampereen yliopiston yhteispohjoismaisessa koulutusohjelmassa.

“Mitä jos mä haluaisin muuttaa Afrikkaan, olisiko mun aika tehdä lapsia, pitäisikö mennä naimisiin tai soittaa hammaslääkäriaika, mitä jos en ehdi junaan, mitä jos mä ajan kolarin, miksi sunnuntait on aina niin lyhyitä ja miksi mun äiti on jo niin vanha? Mitä jos mulla on vain huominen elinaikaa, miksen mä tapaa mun vanhoja ystäviä, miksi isälle soittaminen aina viivästyy, saanko mä työt valmiiksi, miksi kiire kestää aina niin kauan ja miksi joutilaisuus on laiskuutta? Miksi pyykit roikkuu vieläkin narulla, saisiko valehtelemalla lisäaikaa, pitäisikö mun vähän työstää kokonaiskuvaa, pitäisikö mun tietää mitä mä teen kymmenen vuoden päästä, onko odotus turhaa, missä on hallittu elämäni, mitä jos lähtisin lenkille, polkisin Saariston rengastieltä Ahvenanmaalle ja takaisin? Mitä jos kiire on helpotus ja odotus ihmeellistä, entä jos mua odotetaan juuri nyt, mitä jos tietäisin  kauanko hetkinen kestää?”

"Med Virva Talonens gruppverk Rush man waiting mind och Sari Palmgrens solo Connective Patterns sätter Zodiak punkt för vårens egentliga föreställningsserie i Både uppfriskande, inspirerande och tankeväckande tecken. Dessa två kvinnliga koreografer ur generationen på frammarsch vill man gärna se mera av. Båda har en distinkt stil med ett konceptuellt grepp på en vital och fräsch scenframställning... Underrubriken för Virva Talonens verk – "en tidsdisponeringsguide för nybörjare"– är en nyckel till tematiken i hennes luftigt konceptuella, lekfulla, medvetet fragmentariska och av impulsivt framväxande scener fyllda scenvärld. Speciellt intresserar hon sig för de situationer då vi så att säga fördriver tiden utan att vara effektiva, resultatinriktade eller redo att göra räkenskap för det vi gör." (Jan-Peter Kaiku, Hufvudstadsbladet 30.4.2008) 

Koreografia Virva Talonen
Visualisointi Matti Jykylä
Tanssi Sofia Karlsson, Esete Sutinen, Vera Tegelman
Tuotanto Zodiak ja Virva Talonen