Olipa kerran satu, joka oli osittain tottakin.

Satubaletti on tanssittu monologi. Se saa muotonsa koreografi Tomi Paasosen ja tanssija Satu Rekolan keskusteluista, henkilökemioista ja yhteisestä luovuuden pallottelusta.

Teos sekoittaa surutta esiintyjän identiteettikuvaa, omaelämäkerrallista kerrontaa ja koreografin fiktiivistä mielikuvitusta. Lopputuloksena syntyy leikkisä, kevytmielinen ja hupsu esitys.

Satu Rekola toimii esityksessä saliemäntänä, joka johdattaa yleisön teoksen teemojen ja rakenteiden läpi.

Yksi teoksen elementeistä on Rekolan tanssien esitelty ansioluettelo. Millaisia tekijänoikeudellisia kysymyksiä herää, kun kehomuistista temmattujen liikkeiden ja pohdintojen myötä piirtyvät esiin Suomen 2000-luvun nykytanssin keskeiset vaiheet? Voiko liikettä omistaa, ja mitä kehollisia ja taidepoliittisia teemoja referenssit nostavat esille tanssijan mielessä?

Tanssihistoriallisen diskurssin väleissä esiintyjä sukeltaa satubalettinsa eri hahmoihin ja heittäytyy alter-egojensa vietäväksi. Taiteen tekemisessä ei ole muita sääntöjä kuin ne, jotka taiteilijat itse kokevat kullakin hetkellä kiinnostaviksi. Voiko taide muotoutua ilman keksittyjä sääntöjä, ja mitä nuo säännöt kertovat arvoistamme? Miten luovuudesta muotoutuu konventioita, tapoja ja legendoja?

Kantaesitys
SATUBALETTI

Koreografia ja ohjaus Tomi Paasonen
Tanssi Satu Rekola
Puvustus ja lavastus Gabriel Walsh
Äänisuunnittelu Tuuli Kyttälä
Valosuunnittelu Ina Niemelä
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Tomi Paasonen & Satu Rekola
Residenssit ITAK (Kuopio); Dock 11 (Berliini)
Kuvat Tomi Paasonen

Teosalustus su 9.9. klo 14.15–14.45
Taiteilijatapaaminen 13.9. esityksen jälkeen

Kesto 70-75 min
Esityskieli suomi

Liput 27,50/20,50/16,50€

Yhteisilta
Anne Pajunen The Heroic Moment
Illan kokonaiskesto 2 h 20 min

ZODIAK STAGE