Heli Meklinin uudessa ryhmäteoksessa Simple Events syvennytään ihmisen toiminnan perustavanlaatuisiin dynamiikkoihin. Teoksessa liikutaan läpi uskomusten, ehdollistumien ja kuvittelun. Todellisuutta tarkastellaan elämän tapahtumisen paikkana, yksinkertaisina tapahtumina.

Pienistä henkilökohtaisista kokemuksista siirrytään kohti laajempaa kontekstia; ajankohtaisia, kaikkia koskettavia olemisen kysymyksiä yhteiskunnassa, maailmassa ja universumissa. Monitaiteisen työryhmän taitoja hyväksi käyttäen teoksessa nostetaan esiin erilaisia havaitsemisen tapoja.

 

Yhteistyössä:

Kuva poistettu.         Kuva poistettu.

 

Kuva poistettu.        Kuva poistettu.       Kuva poistettu.

 

Kuva poistettu.

 

Heli Meklinin esitys näyttää herkästi ja itseironisesti, miten erilaiset ajatus- ja toimintamallit rakentavat ihmistä ja toisinpäin. (...) Nykytanssissa sanallisuus on jo vakio. Meklin vie sen äärimmilleen, arkipäiväiseen ajatusten vaihtoon. Sen lisäksi, että tanssija itse puhuu, ulkopuolinen liikkeen tarkkailija selostaa tanssivan esiintyjän pseudoajatuksia ääneen. Vaikutelma on vahva: häröin minuuteni ikään kuin hyväksytysti tuodaan julki. Tällaisia me olemme.

Marja Hannula, Helsingin Sanomat 15.10.2011

Kantaesitys
Heli Meklin Simple Events

Konsepti ja koreografia Heli Meklin
Työryhmä Tomi Humalisto, Maija Mustonen, Anna Torkkel, Jari Vuomajoki, Timo Wright, Toisissa tiloissa -ryhmä (vierailu)
Kuvat Timo Wright
Tuotanto Zodiak - Uuden tanssin keskus, Ehkä Production, Heli Meklin

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen 18.10.

Liput 20/12 €