Jyrki Karttusen omintakeiset ja yllätykselliset menestysteokset ovat ihastuttaneet yleisöä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Keväällä 2008 ensi-iltansa saanut Situation Room on karttusmaisesti viihdyttävä teos, joka vaihtuvine kohtauksineen ja tunnelmineen onnistuu sanomaan jotain hyvin olennaista kommunikaatiosta ja identiteettien rakentumisesta. Kuusi tanssijaa, siansaksaa, valokuvaamon spottivaloja, vaihtuvia asuja ja paljon tanssia – näistä aineksista rakentuu leikillinen ja hyväntuulinen, monien tilanteiden Situation Room.Jyrki Karttusen työtä koreografina leimaa kiinnostus ihmisen persoonallisuuteen. Tyylillisesti erinäköisissä teoksissaan hän kohdistaa huomion usein fiktiiviseen henkilöön, tai välillä myös todelliseen esiintyjään, asettamalla hänet epätyypillisiin puitteisiin. Karttusen tanssi on erityislaatuisen käyttäytymisen ja selkeästi perinteiseksi tanssiliikkeeksi tunnistettavan materiaalin yhdistelmää.

"Jyrki Karttusen uusin teos (Situation Room) on takuuvarma hitti, joka jatkaa "tanssin Kaurismäen" voittoputkea... Jyrki Karttunen on koonnut ympärilleen todellisen unelmatiimin, jonka jokaista tanssijaa pitäisi kiittää erikseen. Tämä reilun tunnin mittainen herkkupala on varsinainen taidonnäyte siitä, kuinka ja miten näyttämöllä voi ja pitää olla." (Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat 16.4.2008)"

Karttusen teoksen voi tulkita tutkailevan lempeällä huumorilla sitä, miten identiteettiä tehdään, miten otetaan erilaisia rooleja ja miten niitä vaihdetaan, miten identiteettiä esitetään. Esittäminen tietysti kerrostuu jo siinä, että Situation Room on itsessään esitys ja sen kuusi tanssijaa ovat esittäjiä, jotka esittävät esiintyjiä. Tällaisessa performatiivisessa roolileikissä ei sinällään ole uutta eikä Situation Room juuri uudista Karttusen tyyliä, mutta silti tapa, jolla asiaa tuodaan esiin, on vastustamaton... Situation Room sisältää paljon erilaista tanssia, ekspressiivistä tanssia, abstraktia tanssia, leikkikansantanssia, hassuttelevaa tanssia, machodiskotanssia, dragtanssia ja vaikka mitä tanssia. Vaikka siinä puhutaan, ja välillä lauletaankin jollakin omatekemällä karttuskielellä, on Situation Room ennen kaikkea ihastuttavaa tanssia... Karttunen on ottanut perinteisistä, tutuista tansseista ja tyyleistä lähinnä niiden mentaliteetin sekä tietyt liikkeelliset ja rytmiset aksentit ja muuntanut ne omaksi liikekielekseen. Sitä ja kaikkien tanssijoiden upeaa työskentelyä on ilo katsoa." (Kaisa Kurikka, Turun Sanomat  13.4.2008)

Koreografia Jyrki Karttunen
Tanssijat Joona Halonen, Anne Hiekkaranta, Jyrki Karttunen, Mirva Mäkinen, Linda Priha, Eero Vesterinen
Valo- ja lavastussuunnittelu Kimmo Karjunen
Äänisuunnittelu Tuomas Fränti
Pukusuunnittelu Karoliina Koiso-Kanttila
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Karttunen Kollektiv, yhteistyössä Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus