Berliiniläisen MartinNachbarin kansainvälinen menestysteos Repeater on duetto koreografille itselleen ja hänen isälleen. Perinteisen valta-asetelman kääntäen poika kutsuu isänsä matkimaan, oppimaan ja toistamaan fyysisiä liikekuvioitaan ja improvisaatioon perustuvaa käsikirjoitusta. Liikkeellisen sukulaisuuden kautta isä seuraa nyt poikaansa.

“Olemme isäni kanssa tehneet yhdessä puutöitä, korjanneet polkupyöriä, poimineet kirsikoita ja matkustelleet. Mutta tästä kaikesta on aikaa. Teos Repeater on ehdotus: kutsun eläkkeellä olevan isäni osallistumaan työhöni, jotta voisimme viettää enemmän aikaa yhdessä. Tässä kaikessa on vanhojen kaunojen kohtaamisen lisäksi kyse yhtä lailla toisen yllättävän etevyyden löytämisestä. Teos ei tosin tahdo paljastaa tai ilmaista tätä; keskiössä on yhdessä tehty tanssiteos ja siihen liittyvä projekti. Kauan kestäneen hiljaisuuden tyhjiö muuttuu tällä tavalla täyttyessään läsnäoloksi lavalla, jossa me, isä ja poika, esiinnymme ja toivottavasti saavutamme ymmärrettävän intensiteetin.”

Martin Nachbar (s. 1971) on opiskellut Amsterdamin SNDO:ssa, Brysselin PARTS:ssa ja New Yorkissa. Nachbar kuuluu B.D.C.-kollektiivin perustajiin ja on työskennellyt tanssijana niin Les Ballets C de la B:n, Vera Manteron, Meg Stuartin, Nicole Beutlerin kuin Thomas Lehmenin teoksissa. Hänen yhteistyökumppaneihin lukeutuvat mm. Jeroen Peeters ja Jochen Roller. Nachbarin teoksia kuvataan usein leikkisiksi lähestymisiksi hyvin erilaisiin teemoihin ja niille on luonteenomaista tanssin, koreografian, dramaturgian, tekstin ja visuaalisen median yhdistäminen.

 

Lippuvaraukset 2.1.2014 alkaen Tiketistä, 0600-1-1616 (1,78 € / min + pvm), joka päivä 9–21.

REPEATER (2007)

Koreografia Martin Nachbar
Esitys Klaus Nachbar, Martin Nachbar
Taiteellinen yhteistyö Jeroen Peeters
Skenografia Bettina Darmawan
Valo Bruno Pocheron
Ääni Boris Hauf
Tuotanto Martin Nachbar with brut Wien, FFT Düsseldorf, Sophiensaele (Berlin)
Tukija Hauptstadtkulturfonds
Kuva Fabian Lehmann

Teos toteutettiin DÉPARTS-verkoston tuella. DÉPARTS-verkoston toimintaa rahoittaa EU n kulttuuriohjelma.

Kesto 55 min.

25/15 €

ZODIAK STAGE