Fest kertoo fiktiivisen tarinan Ivo Dimchevin matkasta esittämään sooloteostaan festivaalille Kööpenhaminaan. Kertomuksen lähtökohtana on Dimchevin henkilökohtainen kyllästyminen jokapäiväisen ammatillisen kommunikoinnin tavanomaisiin tapoihin. Fest kuvaa nerokkaasti satiirisella täsmällisyydellä taidemaailmaa, joka on muuttunut kulttuurisen kulutuksen kauppatoriksi.

 Tarinassa festivaalituottaja palkkaa radikaalina pidetyn taiteilijan lunastaakseen itse radikaalin maineen. Teos alkaa taidemaailman valtasuhteiden lukudraamana, jonka todellisuus riistäytyy käsistä käsittämättömän oudoksi viihteeksi. Esitys tutkii ja tekee näkyväksi vallan ja halun alitajuiset yhteydet kaikissa ammatillisissa suhteissa.

Fest kuvaa nykypäivän taidemaailmaa häiriintyneenä ja vieraannuttavana todellisuutena, jossa on omat sitcomia muistuttavat lainalaisuutensa. Sen tyyli on samanaikaisesti hypnoottisen vääristynyt ja satiirisen tarkkanäköinen. Fest on fantasia, joka tutkii kulttuurista kulutusta ja seksuaalisen halun ajamia valtapelejä. Se on dadaistinen ja absurdi komedia, jossa tekijä etsii tasapainoa muodon ja sisällön välillä.

Lue lisää Ivosta Niko Hallikaisen Okulaari-blogista.

Kuuntele Ivon haastattelu Esitysradiossa (englanniksi).

FEST

Idea, teksti, ohjaus Ivo Dimchev
Esiintyjät Nicola Schoessler, Annina Machaz, Mirko Feliziani, Ivo Dimchev
Valosuunnittelu Giacomo Gorini
Musiikki Emilian Gatsov
Tuotanto Humarts Foundation, Volksroom Brussels
Yhteistuottajat Impulstanz Vienna, Kaaitheater Brussels, Frascati Amsterdam

Kuva Maximilian Pramaratov

Kesto 60 min

Liput 25/15 €

Lipunmyynti alkaa 15.12. klo 15

HURJARUUTH

Teos ei sovellu lapsille, eikä herkille aikuisille.