Islantilaisen Margrét Sara Guðjónsdóttirin Spotted on duetoksi vääristyvä soolo, jossa esiintyjän ruumis kuvataan ylitsevuotavana säiliönä. Täytenä ruumiina, joka ei pysty enää sulattamaan eikä työstämään kaikkea saamaansa informaatiota – ei järjellistämään asioita, jotka tunkeutuvat siihen ilman henkilökohtaista kontrollia tai tiedostamista. Tunnottomat ja vuotavat esiintyjät saavat katsojat harkitsemaan itseensä suoraan suhteutuvia aiheita kuten yksityisyyttä, läheisyyttä, vieraantumista ja väistämätöntä haavoittuvuutta. 

Spotted on kuin kauhuelokuvan kohtaus, jossa pahuuden kohtaamisen intensiteetti jatkaa kohoamistaan loputtomiin. Se on perversio, jossa suoriutujat elävät hengellisen poissaolon tilassa; tutkimus objekteista, jotka ovat kyvyttömiä ylittämään yksiköllistä olemustaan. Teos asettaa näytteille väsytetyn kehon pelkistetyssä teatteritilassa, poikkeuksellisin keinoin. Tanssijoiden sisäistetty kehollinen ilmaisu nousee erityislaatuisen tarkastelun alle. Spotted on epämukava katseen sisältämä näkymä, joka työskentelee pysähdyttävän kompleksisesti tilan ja ajan kanssa.

Margrét Sara Guðjónsdóttir on Reykjavikissa syntynyt tanssitaiteilija, joka työskentelee tällä hetkellä Berliinissä. Hän on kehittänyt uutta liikekieltä työryhmiensä kanssa vuodesta 2013 lähtien. Vuonna 2015 Guðjónsdóttir aloitti taiteilijaresidenssin Tukholman Cullberg Balletissa. Spotted-duetto kuuluu Guðjónsdóttirin Blind Spotting -esityssarjaan.

 

Kuva poistettu.

Kuva poistettu.

SPOTTED

Konsepti, ohjaus, choreografia, lavastus, puvut Margrét Sara Guðjónsdóttir
Esitys Louise Dahl, Marie Ursin
Musiikki Peter Rehberg
Valosuunnittelu Martin Beeretz
Tuotanto Björn &Björn, Gabi Beier, Margrét Sara Guðjónsdóttir
Kiitokset Angela Schubot, Zohar Frank, Clement Layes, Jasna Layes

Kuva David Kiers

Vierailua tukevat Aerowaves ja EU n Luova Eurooppa -ohjelma.

Kesto 45 min

Liput 25/15 €

Lipunmyynti alkaa 15.12. klo 15

PANNUHALLI