60-luvun vastakulttuurin seksuaaliset utopiat ilmenivät aikansa performanssitaiteessa, monien teosten ylettömyydessä, alastomuudessa, rituaalisuudessa ja poliittisessa osallistumisessa. Mette Ingavartsenin 69 positions on näyttelykierros seksuaalisten esitysten arkistoon. Se on teksteistä, videoista, kuvista ja esityksistä koostuva luento, jossa Ingvartsen käy läpi seksuaalisuuden potentiaalia niin performanssin historiassa kuin omissa töissäänkin. Mikä voisi olla tämän päivän radikaalia, rajoja ylittävää seksuaalisuutta?

Esityksessä mennyttä rekonstruoidaan yhden naisen voimin, kuvittelun avulla ja katsojien kollektiivisessa kehossa. Alaston nainen on tässä esityksessä auktoriteetti, opas ja tiedon välittäjä. Näyttelykierroksen sosiaalisessa tilanteessa todentuu se, kuinka käsitykset seksuaalisuudesta eivät kuulu vain yksityisen piiriin vaan ovat yhteisesti rakennettuja. Alastomuus on 69 positions -teoksessa sensuaalista ja intiimiä, siinä on rituaalinen ja poliittinen voima.

Esitys on osa Mette Ingvartsenin teossarjaa, joka käsittelee seksuaalisuuden ja alastomuuden, julkisen ja yksityisen rajan ratkaisemattomia kysymyksiä. Sarjan muut osat ovat ryhmäteos 7 pleasures (2015), to come (extended) (2017) ja Ingvartsenin soolo 21 pornographies (2017).

www.metteingvartsen.net

 

Kuva poistettu.

Festivaaliesitys
69 POSITIONS

Konsepti, koreografia & esitys Mette Ingvartsen
Valot Nadja Räikkä
Lavastus Virginie Mira
Ääni Peter Lenaerts, with music by Will Guthrie (Breaking Bones)
Dramaturgia Bojana Cvejic
Tekninen johtaja Nadja Räikkä
Ääniteknikko Adrien Gentizon
Tuottaja Kerstin Schroth
Tuotanto Mette Ingvartsen / Great Investment
Yhteistuottajat apap / szene (Salzburg), Musée de la Danse/Centre Chorégraphique National de Rennes et de Bretagne, Kaaitheater (Brussels), PACT Zollverein (Essen), Les Spectacles vivants – Centre Pompidou (Paris), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), BIT Teatergarasjen (Bergen)
Tuella Théatre National de Bretagne (Rennes), Festival d’Automne à Paris, DOCH - University of dance and circus (Stockholm)
Rahoitus The Flemish Authorities & The Danish Arts Council.

Tätä työskentelyohjelmaa on tukenut Euroopan komissio.

Mette Ingvartsenin vierailua tukee Statens Kunstfond in Denmark.

Kuva Virginie Mira

Kesto 1 h 50 min

Liput 31,00/25,00/16,50 €
Huom! Lippu.fi

STOA (Teatterisali)
Turunlinnantie 1, Itäkeskus