Koti on erämaa. Tyhjät tölkit kolisevat jaloissa ja tiskialtaasta on valunut lampi keittiön lattialle. Lammessa ui joku. Tuuli kohisee hitaasti ja kadut ovat huimaavan alhaalla. Taustalla häämöttää vuori pienine kiipeilijöineen ja ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Tätä kaikkea katsellaan kuin luontodokumenttia, ohjelmaa hyönteisiltä hyönteisille. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Maan alla on aarre kotelossaan, ehkä tai emt.

Miltä näyttäisi, jos kovakuoriaiset tekisivät ihmisestä luontodokumentin? Jouni Järvenpään viihdyttävän absurdi soolotanssiteos Skarabee mönkii esiin lokakuista aurinkoa edellään työnnellen.

1740 avaamattoman säilyketölkin ja Timo O. Nenosen monitulkintaisen installaation ehdoilla ja päälle rakennettu teos on tarkka zoomaus näyttämölliseen jännitteeseen, läsnäolon herkkyyteen ja satunnaisuuden ehdottamiin tilanteisiin.

Vierailun mahdollistaa Läntinen tanssin aluekeskus.

Jouni Järvenpää (1977) on Turussa asuva koreografi ja tanssija. Hän valmistui vuonna 2002 Amsterdamin Taidekorkeakoulun School for New Dance Development -linjalta.

Järvenpään aiempia teoksia ovat mm. Full Frontal 2019, Youth – a Narrative, The End, FOAD ja minä, Hertzsprung, Random, 53 tanssia vuonna 2015, Valkoinen valas, tokyo206-0812, Rhinoceros, Hypatia, Kitka ja kuusi muuta, Sovituksia raunioista ja kuvajaisista, Kiotoko?, El Bimbo, Osaka, Suo, Näkymätön, Välimaaston ihmeet, Aivot, Tapiiri 1-3, Universumin sanansaattaja, Totta helvetissä!, Green man / yellow man / dangerous moon, Blueprint of a vanished house, Aurinko on perseestä, Me oltiin Mjösundissa, Ria and Jouni, Säännöt / Kuolema, Piiloinen sisältä ulos, Green boy keeps on going, Olemattomien kulkue, ssssKadotettu ja Likainen piste eli ylistys vasaralle ja sen väärinkäytölle.

Tulossa 2019! Chasing Butterflies in Unequal Time (ensi-ilta 17.10.)

Timo O. Nenonen on Perttelissä asuva kuvataiteilija. Hän on tehnyt Järvenpään kanssa yhteistyötä aiemmin mm. teoksissa Hypatia, Osaka ja Totta helvetissä!, sekä Mümmö -yhtyeessä.

Vierailuesitys
SKARABEE

Koreografia ja tanssi Jouni Järvenpää
Lavastus Timo O. Nenonen
Tuotanto Jouni Järvenpää, Barker-teatteri
Ensi-ilta 7.7.2017 Barker-teatteri / Turun vapaan taiteen näyttämö.

Kuva Reino Koivula

Taiteilijatapaaminen 23.10. esityksen jälkeen

Liput 30,50/24,50/16,50 €

Yhteisilta
Diina Bukareva Love, Virtual Me

Illan kesto n. 1 h 40 min

ZODIAK STAGE