Miesrykelmiä, miehiä rinnakkain ja toistensa ympäröiminä. Toimintaa, raakuutta, herkkyyttä ja erilaisuutta.

Joona Halosen  uusi ryhmäteos Straight on abstrakti ja humoristisen vakava viiden miestanssijan liikkeellinen pelikenttä. Teos asettaa miehen objektiksi, tarkkailee ja pohtii maskuliinisuutta ja sen eri ilmenemismuotoja – liikkeessä, tavassa olla ja ajatella, tavassa käyttää kehonkieltä. Mitä maskuliinisuuden määritelmä kätkee sisälleen?

Teoksen esittää fyysisesti voimakas, taidokas ja persoonallinen mieskomppania Arttu Palmio, Dayron Napoles Rubant, Sakari Saikkonen, Guillermo Sarduy ja Jukka Tarvainen. Halosen aiemmista teoksista tuttua taiteellista suunnitteluryhmää täydentää stylisti Minttu Vesala pukusuunnittelijana.

 

video

 

Joona Halosen Straight iskee suoraan tajuntaan.
- Annikki Alku / Demokratti 17.4.

Säkenöivää tanssia miehisyydestä ... Halosen töistä tuttu ryhmädynamiikan ja liikkeen ulottuvuuksien keskittynyt tutkiminen saa tyylikästä lennokkuutta mustapukuisten tanssijoiden monenlaisista tekemisen laaduista.
- Hannele Jyrkkä / Helsingin Sanomat 12.4.

Koreografi Joona Halonen on valmistanut herkullisen teoksen peräti viidelle miestanssijalle. Halonen on löytänyt ryhmäänsä viisi persoonallista, omaäänistä tanssijaa ja esiintyjää tuomaan näyttämölle miehisyyden useita puolia. ... Miesten liikkeitä täydentää Tuuli Kyttälän äänisuunnittelu, joka kuljettaa tilanteita kuin teoksen lavastuksena. ... (jonka) täydentää Hanna Käyhkön suunnittelemat tanssijat esiin nostavat valot.
- Sara Nyberg, Skenet 11.4.

Läcker studie i manlighet. ... Joona Halonen lyckas ändå en gång bjuda på spänning, dynamik och en hel del overraskningar.
- Jenny Jägernhorn / HBL 12.4.

Straight on koskettava ja hauskakin teos sukupuolen representoinnista ja yhteiskunnan valtarakenteista kiinnostuneelle nykytanssin ystävälle. ... Työelämän äänet, jäykkyys ja tanssijoiden asettuminen osaksi yhdessä liikkuvaa ihmisten sarjaa muistuttavat yhteiskuntajärjestelmämme vaatimuksista yksilöä kohtaan. Sen vastavoimana tanssijoiden kehoista lähtevä puhdas voima on erityisen puhuttelevaa.
- Tiina vanhanen / Tulva 22.4

 

 

Kantaesitys
STRAIGHT

Koreografia Joona Halonen
Tanssijat Arttu Palmio, Dayron Napoles Rubant, Sakari Saikkonen, Guillermo Sarduy, Jukka Tarvainen
Äänisuunnittelu Tuuli Kyttälä
Valosuunnittelu Hanna Käyhkö
Pukusuunnittelu Minttu Vesala
Kuva Timo Wright
Tuotantoapu Anne Koutonen
Tuotanto Zodiak - Uuden tanssin keskus, Joona Halonen

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen 17.4.

Liput 22/14 €

PANNUHALLI