Tanssitaiteen tohtori Riitta Pasanen-Willberg on pitkän linjan tanssitaiteilija, joka kuuluu suomalaisen uuden tanssin kehittäjiin. Hän juhlistaa 25-vuotista taiteilijanuraansa Zodiakissa joulukuussa kahdella teoksella: kantaesityssoololla Tanssi naamion takaa – roolileikki ja uusintaesityksillä teoksesta Morality Game vuodelta 2007.

Tanssi naamion takaa on kaunis tulkinta eletystä ja koetusta. Se on tanssi ilon itkusta, naurusta, hurmiosta ja heittäytymisestä. Teos on maanläheinen ja arkisuudessaan koskettava kuvaelma samanaikaisesti ihmisen suuruudesta ja pienuudesta, ylipäätään vastakkaisuuksista maailmassa ja elämässä. Roolileikkien kautta – ja naamion takaa – voidaan käsitellä kipeitäkin asioita.

Vuonna 2007 valmistunut Morality Game on katsaus menneisyyteen: minkälaiselta näyttää kehon muistiin piirtynyt liike nyt? Kuinka läpinäkyvä on ihminen, mitä halutaan paljastaa ja mitä ei? Kaija Saariahon ja Anders Zornin musiikkiin tehty teos päättää Pasanen-Willbergin trilogian, jonka edellisiä osia ovat olleet Canadian Poems (Zodiak 2005) ja Totentanz – kummallinen tanssi elämässä (2006). Temaattisesti trilogian teoksia yhdistää aika avaruudellisena ja kokemuksellisena elementtinä. Nyt Morality Game -teoksesta nähdään uusi versio neljälle esiintyjälle. Mukana ovat Riitta Pasanen-Willbergin lisäksi Tanja KuismaKirsi Oinonen ja Jaana Klevering.

Tanssi naamion takaa – roolileikki
Koreografia ja tanssi Riitta Pasanen-Willberg
Valo- ja äänisuunnittelu Matti Willberg
Pukusuunnittelu Leena Nurmi

Morality Game
Koreografia Riitta Pasanen-Willberg
Tanssi Tanja Kuisma, Kirsi Oinonen, Jaana Klevering
Juontaja Riitta Pasanen-Willberg
Pukusuunnittelu Leena Nurmi
Valosuunnittelu Matti Willberg