Jyväskyläläisen Tanssiryhmä Off/Balancen vierailevien koreografien Mikko Hyvösen ja Veli Lehtovaaran älykäs teosajattelu pelaa näkyvän ja näkymättömän vahvalla vastaparilla. Miten näkyvä rakentaa havaintoa ja näkymätön vaikuttaa toimintaan? Piilottamisen ja paljastamisen kautta teos luo jännitteen, joka herättää tunteita hämmennyksestä huvittuneisuuteen.

Neljä fyysistä ja karismaattista tanssijaa, minimalistinen visuaalisuus ja livemusiikki sulautuvat ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, joka saattaa yleisön tutun ja tuntemattoman rajalle, uuden kynnykselle.

Kynnyksellä on Tanssiryhmä Off/Balancen debyyttiteos, joka sai ensi-iltansa Jyväskylän Kesässä 16.7.2011. Helsingin ensi-ilta 27.9. Zodiakin näyttämöllä.

Video

Koreografia oli yhtäaikaa nöyrä ja anarkistinen. Sen pinnanalainen hilpeys ja liikkeen vapaa hengitys antoi tilaa myös kriittiselle vakavuudelle, mitkä yhdistyivät mehevästi musiikin luomassa ilmapiirissä.

Keskisuomalainen 17.7.2011

Jyväskyläläisen Off/Balance-ryhmän debyyttiteos tulvii nuorta energiaa ja haastaa yleisöä katsomaan tarkkaavaisesti yksityiskohtaisia liike-ehdotuksia.

Hannele Jyrkkä, Helsingin Sanomat 27.7.2011

Yhteistuotanto
Tanssiryhmä Off/Balance Kynnyksellä

Koreografia Veli Lehtovaara & Mikko Hyvönen
Tanssi Elina Häyrynen, Mikko Hyvönen, Terhi Kuokkanen, Veli Lehtovaara
Äänisuunnittelu, musiikki Oula Susi
Pukusuunnittelu Mirkka Nyrhinen
Kuvat Matti Häyrynen
Tuotanto Tanssiryhmä Off/Balance, Keski-Suomen Tanssin Keskus, Zodiak – Uuden tanssin keskus

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen 28.9.

Liput 20/12 €