Nuoret täyttävät Zodiakin näyttämön tanssikoulu Tanssivintin Kevätnäytöksessä, jossa esiintyvät Tanssinvintin Intensiivit sekä Tanssivintin ja Zodiakin yhteinen Nuoret tanssijat -ryhmä.

Imose Iduozeen, Jessica Piaseckin ja Anna Torkkelin koreografioimat esitykset on tehty tilausteoksina Intensiiveille ja Nuoret tanssijat -ryhmälle. Lisäksi illan aikana nähdään oppilaiden omia sooloja, joita on työstetty Sara Grotenfeltin ohjaamassa työpajassa kauden aikana.

Lahja on pienoisteos, jonka koreografia perustuu Anna Torkkelin musiikkiin tanssimisen praktiikkaan. Teos on esiintyjien kanssa yhdessä työstetty ja löydetty tanssi, jota raamittavat muusikko ja äänisuunnittelija Johanna Porolan musiikki sekä kanssatanssijat ja tila. 

Imose Iduozeen monipuolisessa teoksessa Street Fusion yhdistellään street- ja kaupallisia tanssityylejä ja tarjotaan dynaaminen sulautuma erilaisista tekniikoista ja tunnelmista.

Jessica Piaseckin esityksessä i ain’t no duck Nuoret tanssijat tanssivat kirjaimellisesti maailmantuhon kanssa samaan aikaan. Me kysymme minkälaisia itsepuolustuksen ja elämän muotoja keho ja ryhmä valmistelee vallanpitäjien jatkuvien petosten keskellä. Esitys on oodi aktivisteille eilen, tänään ja huomenna.

Nuoret tanssijat on Tanssivintin ja Zodiakin yhteinen esiintyvä ryhmä, joka on syntynyt tarpeesta tarjota nuorille tanssin harrastajille mahdollisuuksia esiintymisen harjoittamiseen ja teosprosesseihin tutustumiseen. Intensiivit on Tanssivintillä jo vuosikymmeniä toiminut ryhmä, joka toimii ainutlaatuisena siltana harrastajien ja ammattikentän välillä.

Tanssivintti on lähes 40 vuotta Helsingissä toiminut tanssikoulu, joka pyrkii aktiivisesti tuomaan tanssin harrastamista ja ammattikenttää lähemmäs toisiaan. Koulun opetus koostuu edistyneen tason avoimista tanssin viikkotunneista sekä syventävästä ohjelmasta. Tanssivintin erityisenä tavoitteena on toimia tukiverkkona niille nuorille, jotka haluavat toteuttaa tanssia taiteena jo ennen mahdolliseen tanssin ammattikoulutukseen hakeutumista.

www.tanssivintti.net