Utopia (empatiasta) on monitaiteellinen esityskokonaisuus, jossa luodaan parempaa ja empaattisempaa tulevaisuutta. Teos on yhdistelmä tanssia, liikettä, laulua, musiikkia ja keskustelua tulevaisuuden visioista ja empatian roolista visioinnissa.

Yhdeksänhenkisen työryhmän luoma esitys avaa liikkeen, tiedon ja elävän musiikin keinoin uusia näkökulmia tulevaisuuteen – ja sitä kautta vaikuttaa valintoihimme nyt-hetkessä. Esiintyjäryhmä toimii esityksessä yhdessä orkesterina: koreografioiden tapahtuvaa, soittaen, laulaen ja tanssien.

Esitys koostuu 10 minuutin kohtauksista, jotka ovat tarkoitettu yhdelle katsojalle kerrallaan. Yksi katsoja ja yksi esiintyjä istuvat tuoleilla vastakkain, katsoen toisiaan. Katsomisen jälkeen esiintyjä aloittaa esityskohtauksen, jota myös muu yleisö voi seurata. Esitys on jokaiselle katsojalle yksilöllinen ja monitaiteellinen. Aiemmat kokijat ovat kuvailleet esitystä ihanimmaksi ja empaattisimmaksi esityskokemuksekseen.

Työryhmässä ovat mukana Sari Palmgren, Heikki Paasonen, Tuomas Norvio, Janne Masalin, Karoliina Koiso-Kanttila, Tuovi Rantanen, Jukka Peltola, Lotta Suomi ja Jukka Tarvainen. Lisäksi esityksissä nähdään joukko vapaaehtoisia, jotka ovat osallistuneet Sari Palmgrenin ohjaamalle Vuosikurssille Zodiakissa.

Työryhmä katsoo Utopia (empatiasta) -esityksen kautta tulevaisuutta rehellisesti silmiin, kuitenkin suhtautuen optimistisesti tulevaisuuteen. Mitä jos kaikki menisi mahdollisimman hyvin, miltä maailma näyttäisi? Miten näitä visioita on mahdollista tavoitella nykypäivän valinnoilla? Mitä ihmiset oikeasti haluavat tulevaisuudelta, ja kohtaavatko nämä toiveet asiantuntijoiden määritelmät? Mitä roolia toivo ja empatia näyttelevät kokonaisuuden ymmärtämisessä?


Utopia (empatiasta) koostuu yksilöiden tulevaisuuden haaveista ja niiden suhteesta laajempiin yhteiskuntautopioihin. Työryhmä törmäyttää eri ihmisten ja asiantuntijoiden visioita tulevaisuudesta ja luo tilan haaveilulle empaattisessa ympäristössä.

Illallinen
 

Ravintolapöytä, jolla astioita ja ruokalajeja. Yksi henkilö on syömässä pöydän ääressä.


Ennen esitystä on mahdollista nauttia illallinen Hotel Katajanokan Ravintola Linnankellarissa. Illalliskattaukset klo 16.30 ja 19.00 (to & la), sekä klo 13.30 ja 16.30 (su).

Kolmen ruokalajin illallinen maksaa 41,50 euroa. Illallisliput Tiketistä. Illallislippujen myynti loppuu ko. esityspäivää edeltävänä päivänä klo 12.00.

Menu

VILLISIKAA L G pitkään kypsytettyä villisikaa, salvialla maustettua kastanjaragua & puolukoita
tai
MAHTISALAATTIA M G kvinoa, vihersalaattia, pikkelöityä fenkolia, härkäpapuja, avokadoa, paahdettuja siemeniä & vinegrettiä

PAISTETTUA SIIKAA L G pikkelöityä raitajuurta, paahdettuja perunoita, punajuurihummusta & hernekastiketta
tai
HIILLOSTETTUA MUKULASELLERIÄ V G porkkanapyreetä, paahdettua sipulia & kotimaisia sieniä

OMENAPIIRAKKA M V rommi vaahtoa
tai
ROSMARIINIPANNACOTTA L G kirsikka kompotti

Esityksen tausta

Työryhmä toteutti yhdessä vuonna 2013 Zodiakiin The Earth Song -teoksen. Siitä heräsi ja syntyi monenlaisia yhteyksiä, verkostoja, ajatuksia yhteisestä tulevaisuudesta ja siitä miten valintamme ja elämämme vaikuttavat tulevaisuuteen. Utopia (empatiasta) esityssarja alkaa siitä mihin The Earth Song päättyi.

Esityssarjaa on työstetty eteenpäin 2015 lähtien eri paikkakunnilla, eri tiloihin ja eri teemoista käsin. Jokainen esitys on ollut omanlaisensa, paikkasidonnainen, toisistaan poikkeava kokonaisuus ja jokainen paikka on lisännyt jotain pysyvää esityssarjaan. Helsingin esitykset kokoavat nämä eri esitykset yhteen.

 

Koreografia (yhdessä muun työryhmän kanssa), ohjaus: Sari Palmgren
Valo- ja tilasuunnittelu: Heikki Paasonen
Musiikki, sävellys, äänisuunnittelu: Tuomas Norvio & Janne Masalin
Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila
Esiintyjät: Janne Masalin, Tuomas Norvio, Sari Palmgren, Jukka Peltola (ei la 30.10.), Tuovi Rantanen, Jukka Tarvainen, Sanna Hirvonen (
Nordplus-harjoittelu); Vuosikurssilaiset Anna Korpinen, Niina Virkkala, Julia Pakkanen, Katia Skylar, Jenni Rytkönen, Jaakko Kaartinen
Tuotanto: Sari Palmgren, Zodiak

UUSINTAENSI-ILTA