Tanssija-koreografi Joona Halosen uutuusteos Whispering Cosmos kysyy kehoon ja sen kokemiseen liittyviä kysymyksiä. Sensitiivinen, nyt-hetkessä elävä teos tuo näyttämölle neljä tanssijaa, neljä temperamenttia, jotka kukin omalla persoonallaan, omalla kehollaan ja sen kokemisella kuljettavat, rytmittävät ja kokevat aikaa. Teoksen lähtökohtana on nähdyksi tulemisen kokemus ja sen toteaminen.

Hiljainen piste on sisäänhengityksen ja uloshengityksen välissä oleva hetki, se tyhjä ja hiljainen, kun kuulee oman sydämen lyönnin. Silloin voi liikkua rikkomatta mitään. Se on pakkasyö, kun seisomme paikallaan lumihangessa, niin ettei lumi narise. Hiljainen piste on näkymätöntä tekstiä, joka on kirjoitettu ihmisen sisälle.Hiljainen piste on se joukko ihmisiä jotka tunnistavat toisensa silmänräpäyksessä – bussissa, kaupassa, kadulla, missä tahansa. Näiden ihmisten välillä vallitsee ykseys, mutta se pakenee määrittelyä. Se tietty intohimo tai ahdistus tai joku vamma tai voima. Huomio juuri ennen oivalluksen syntymistä.Hiljainen piste on hetki kuolevan ihmisen vierellä.Hiljainen piste kiiltää järven pinnassa, rannalla on paljon vanhoja puupenkkejä ja iloisia ihmisiä. Ulkomaalainen mies soittaa viulua. Nurmikko järven ympärillä on vihreää ja kesän koivuissa elinvoimaisen kauniit lehdet. Siellä toiveet ja unelmat kohtaavat. Hiljainen piste on alue ja sen voin antaa muuttua piste

Joona Halonen

"(Whispering Cosmos on) merkittävä koreografinen alku, joka jättää mieleen odotuksen Halosen seuraavista teoksista." (Sara Nyberg, Skenet.fi 19.3.2009)"Harva teos luottaa liikkeen voimaan yhtälailla kuin Joona Halosen Zodiakin uutuuskoreografia Whispering Cosmos. Tanssi näyttäytyy kuin alkumuodossaan. Katsojat istuvat liikkeiden täyttämän tyhjän tilan ympärillä ja visualisointi ja valaistus ovat minimaaliset... Tanssijat tekevät hienoa työtä heittäytyessään teoksen äärimmäiseen monimuotoiseen ilmaisuun." (Jukka O. Miettinen, Helsingin Sanomat 14.3.2009) 

"Whispering cosmos visade redan prov på ett moget helhetstänkande, och speciellt med tanke på hur kort erfarenhet Joona Halonen har som koreograf, var föreställningen imponerande. Att Halonen är en oerhört skicklig dansare är välbekant, men denna föreställning visade att vi har mer att vänta av honom också i koreografrollen." (Tove Djupsjöbacka, Hufvudstadsbladet 25.3.2009)

"Kuiskaava kosmos on täynnä tiivistä läsnäoloa. Se on heimon liikkeessä elämistä. Se on rajuudessaan herkkää ja läpitunkevaa. Teos luottaa liikkeeseen ja siihen, että liikkeellä mennään suoraan ytimeen. Eikä luota turhaan. Ja tanssijat. Tässä biisissä ei todellakaan säästellä tanssijoiden fysistä. Heidän taidolliset kykynsä hilataan äärirajoille saakka. Tämä vie katsojan jonkinlaisen rajakokemuksen äärelle. Pelko ja onni sekoittuvat ihmeelliseksi hurmioksi. Onhan se vain perkeleen nautinnollista katsoa, kun ihminen liikkuu kuin eläin. Että vielä tässä liikkeestä ja olemassaolosta vieraantuneessa kulttuurissa jollakin on kaikki tuo tallella. Se vain on niin kaunista." (Katja Keränen, Liikekieli.com 19.3.2009)

"Esitys oli samanlainen kuin se hetki, jolloin jokin asia on ihan kielen päällä, mutta sitä ei kykene määrittelemään tai nähty uni, josta saa päivän aikana välähdyksiä, mutta mitään tarkkaa ei kykene muistamaan. Oli nautittavaa vain keskittyä liikkeeseen, katsoa ja kokea sitä." (Heini Tuoresniemi, Liikekieli.com 15.4.2009)

Koreografia Joona Halonen
Tanssi Satu Elovaara, Sakari Saikkonen, Reija Wäre, Mirva Mäkinen
Lavastus Salla Salin
Äänisuunnittelu Johanna Storm
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Joona Halonen