Zodiakin syyskausi 2009 alkoi suomalais-japanilaisen kulttuuriyhteistyön merkeissä. Japanilainen koreografi Anna vieraili Suomessa suomalais-japanilaisen residenssiohjelman puitteissa ja työskenteli kolme suomalaistanssijan, Virpi Juntin, Jenni Nikolajeffin ja Liisa Ylä-Outisen kanssa.Työskentelyjakson päätteeksi työryhmä esitti yleisölle avoimen work-in-progress -esityksen Zodiakin näyttämöllä 13.8.2009.

Z 13.8.2009

Work-in-progress -esitys oli syntynyt kolme viikon harjoitteluperiodin aikana. Residenssipaikkakuntia olivat Pyhäjärvi ja Helsinki.

Z 13.8.2009

Vaikka kyseessä olikin demo, niin Zodiakin yleisöä hemmoteltiin upean valmiilla tanssiteoksella. Jopa Annan valitsema musiikki tuntui kuin teosta varten sävellellyltä, sanoivat monet paikalla olleet katsojat.

 Z 13.8.2009

Nopea, energinen ja vivahteikas liikemateriaali vaati tanssijoilta paljon. Mahtava suomalaistrio sai niin yleisöltä kuin itse koreografiltakin pelkkää kiittävää palautetta.

20090813_4.jpg 

Esitys toimi loistavana Zodiakin syyskauden avauksena. Myös yleisö löysi taas hyvin paikalle; katsomo oli jälleen jopa portaita myöten täynnä.

Z 13.8.2009

Esityksen jälkeen järjestettiin myös yleisökeskustelu, jossa yleisö ja taiteilijat juttelivat varsin vilkkaasti. Kuvassa vasemmalta Zodiakin vt. yleisötyövastaava Jenni Sainio, koreografi Anna, tanssija Virpi Juntti, tanssija Jenni Nikolajeff ja tanssija Liisa Ylä-Outinen.