Keravalaisen Sompion koulun kahdeksasluokkalaiset Annina Vienola ja Ella Holappa ovat olleet kuluneen viikon tutustumassa työelämään Zodiakissa. Tällä kertaa Zodiakin päiväkirjassa tytöt kertovat omin sanoin TET-viikostaan.

Ensimmäinen päivä

Lähdimme jakamaan kesäkurssiesitteitä ympäri Helsinkiä Töölön seudun kouluihin. Pakkasta oli jonkun verran, mutta silti marssimme määrätietoisesti eteenpäin navigaattorin avulla. Olo oli kuin juntilla (maalta kun tullaan), mutta siitä piittaamatta saimme jaettua kaikki esitteet. Palattuamme Zodiakille pääsimme katsomaan keskiviikkona ensi-iltaan tulevan esityksen läpimenoa.

Hanna Ahti, Gabriela Aldana-Kekoni, Eeva Muilu ja Sofia Simola esiintyvät Jana Unmüßigin koreografioimassa tanssiteoksessa Colour, colour, jonka menimme siis katsomaan. Tanssi oli pelkistettyä, mutta silti tuntui, että koko ajan havaitsimme enemmän ja enemmän eri yksityiskohtia. Pienikin liike tuntui muuttuvan isoksi ja mielenkiintoiseksi. Silmät ahmivat liikettä peläten, että jotain jäisi näkemättä. Teoksen musiikittomuutta käytettiin hyödyksi ja se toi teokseen tunnelmaa.

Toinen päivä

Menimme katsomaan Joona Halosen Straight -tanssiteoksen harjoituksia. Odotimme niitä innolla, sillä meitä kiinnosti nähdä millä tavoin ammattilaiset harjoittelevat. Yllätykseksemme harjoitusten ilmapiiri muistutti kovasti omia tanssituntejamme. Harjoituksissa oli selvästi esillä opettajan ja oppilaan välinen suhde. Eroavaisuuksiakin kyllä löytyi; liikkeen muokkaaminen oli omatoimisempaa, ryhmä työskenteli hyvin yhteen ja välillä vaikutti siltä kuin tanssijat ja koreografi olisivat osanneet lukea toistensa ajatuksia. Harjoituksia oli ilo seurata hauskan ja leppoisan tunnelman ohella.

Kolmas päivä

Kolmas päivä kului Pannuhallia somistaessa illan enskaria varten. Olimme kantaneet pakkauslavoja jo edellisenä päivänä ja nyt pääsimme laittamaan paikkoja siistiksi. Asettelimme lamppuja, pöytiä sekä kasveja ympäri Pannun lämpiötä. Lisäksi asettelimme paikalle tyynyjä ja vilttejä tuomaan kotoisaa tunnelmaa. Työprojektiimme kuului tietysti myös Pannun esiintymislavan siivoaminen.

Neljäs päivä

Tulimme vasta puoli kolmelta töihin, joten pääsimme kokemaan Zodiakille tyypillisen iltatyön. Menimme katsomaan Anna Maria Häkkisen ja Jarkko Partasen Dig my jockey - live version harjoituksia. Oli mielenkiintoista verrata Straightin ja Dig my jockeyn harjoitusten erilaisuuksia. Dig my jockeyn harjoituksissa tanssijat heittivät mielipiteitään avoimesti esille ja kaikki tuntuivat toimivan koreografeina. Näimme esityksestä vain pienen osan, mutta saimme siitä paljon irti. Kohtauksessa lumoutui sen herkkään, mutta samalla vahvaan tunnelmaan.

Illalla pääsimme mukaan Sari Palmgrenin ohjaamalle Earth Song -kurssille. Kurssi käsitteli ihmisen käyttäytymisen ja ympäristönmuutoksen yhtymäkohtia.  Tunnilla teimme eri improvisointi- ja kontaktiharjoituksia. Yhdessä harjoituksessa käytimme eri mielikuvia luonnonvoimista liikkeen luomiseen. Harjoituksiin oli helppo syventyä hyvän ryhmähengen ansiosta. Tunnilla pystyi eläytymään kunnolla eikä tarvinnut pelätä muiden mielipiteitä. Vaikka tapasimme vasta ensimmäisen kerran oli helppo tehdä yhteistyötä ryhmäläisten kanssa. Sari sai ryhmän toimimaan hyvin yhteen ja teki tunnista kaikille sopivan. Kiitos Sari!

Viides päivä

Perjantaina päästiin pyykkihommiin ja kirjoitettiin tätä päiväkirjaa loppuun. Päiväkirjaan oli mukava muistella viikon tapahtumia ja se toi hymyn huulille. TET-viikko kului nopeasti mukavan työporukan kanssa. Kiitos tästä viikosta, se oli mukava kokemus!

T: Annina & Ella