Elokuun lämpimässä illassa runsaslukuinen katsojajoukko oli saapunut katsomaan Hiroaki Umedan taiteilijaresidenssin work-in-progress -esitystä.

Z 8.8.2008

Zodiakin katsomo oli aivan pullollaan, osa katsojista joutui istumaan portailla tilanpuutteen vuoksi. Mutta onneksi innostunut ja lämmin meininki piti tunnelman katossa. Kesälomatauko on nyt ohi ja syksy edessä, mutta joskus arkeen on ihana palata. Kuten nyt: Japanilaiskoreografi Hiroaki Umeda ja kolmen taitavaa suomalaistanssijaa esitti taiteilijaresidenssin työskentelyn hedelmiä kerrassaan mainiolla ja hämmästyttävän pitkälle kehitellyllä tavalla. Ryhmä oli työskennellyt ensin Pyhäjärvellä (Täydenkuun tanssit -festivaalilla) ja sitten kaksi viikkoa Zodiakissa. Demoesityksen lisäksi ryhmä kertoi yleisölle työskentelystä ja kokemuksistaan.

Z 8.8.2008

Vaikka residenssijakso nyt päättyikin, niin onneksi ryhmä aikoo jatkaa yhteistä matkaansa myös tästä eteenpäin. Tarkoituksena on toteuttaa tämän työskentelyn pohjalta kokonainen tanssiteos, kunhan eri puolilla maailmaa asuvat taiteilijat jälleen onnistuvat yhdistämään aikataulunsa. Ehkäpä ryhmä nähdään taas pian Zodiakissakin... Kuvassa vasemmalta: Milla Koistinen, Satu Rekola, Sofia Karlsson ja Hiroaki Umeda.