Zodiakin toimiston alakerrasta on jo jonkin aikaa kuulunut aika ajoin raivokasta rumpujen paukutusta, huutoa ja sähkökitaran raikaamista. Merenneito Annabel ja surullinen Marjatta –teoksen ensi-iltaan on enää viikko ja harjoitukset ovat täydessä vauhdissa.

Vitsien alhaisesta tasosta varoitetaan heti harjoitussalin ovella, ja tunnelma on rennon nauravainen. Läppä lentää ja jutustelu soljuu välillä englanniksi, välillä suomeksi. Aika ajoin tavalliset aikuisten puheäänet vaihtuvat lapselliseksi sössötykseksi ja jokellukseksi. Punkbändin soitto raikaa ja kappaleen jälkeen kaikki purskahtavat raikuvaan nauruun. Lämmin tunnelma tarttuu, ja ulkopuolisellekin tulee olo, että tätä esitystä on kiva tehdä.

Merenneito Annabel ja surullinen Marjatta perustuu viiden alle 9-vuotiaan lapsen tekemiin esityksiin, joita aikuiset yrittävät parhaansa mukaan matkia. Aikuisten esittämänä lasten tanssit ja niihin kuuluvat vuorosanat, näyttävät jopa raivokkailta, mutta toisaalta myös hervottoman hauskoilta ja välillä jopa haikeilta.

Harjoitukset jatkuvat vielä viikon ja sitten yleisökin pääsee nauttimaan ratkiriemukkaan ja umpihaikean lapsellisesta menosta!

Ensi-ilta tiistaina 8.9.2015

Lisätietoa esityksestä löydät täältä.

Teksti ja kuvat:
Irene Manninen
Kirjoittaja on Zodiakin viestinnän harjoittelija.