Kiertoliike 2018 Tampereella. Kuva: Alli Mattila

Kiertoliike 2018 / kuva: Alli Mattila

Kiertoliike on tanssin ammattilaisfoorumi, joka järjestetään vuosittain eri kaupungissa. Tampereelle kokoontui toukokuussa 2018 noin 180 tanssin ammattilaista. 

Zodiak kustansi paikalle ryhmän taiteilijoita – minut mukaan lukien (kiitos, Zodiak!). Tässä mietteitäni tapahtuman jälkimainingeissa:

Päällimmäiseksi reissusta jäi vahva tunne kommunikaation tärkeydestä. Työssämme tarvitsemme keskustelua kollegoiden kesken. Se vahvistaa ammattitaitoa, avartaa näkemystä työstämme ja ruokkii ideoita.

Tapasin vanhoja tuttuja ja tutustuin uusiin ihmisiin. Taiteilijoita oli saapunut ympäri Suomen, ja koinkin ihanaa yhteenkuuluvuutta, Suomen tanssin ammattilaisten kenttä on vahva ja moninainen. Onneksi meillä on toimiva tanssin aluekeskusverkosto. Oli palkitsevaa ja ravitsevaa olla yhdessä ammattilaisporukalla tärkeiden asioiden äärellä.  

Tapahtuman teemana oli vaikuttaminen. Alustajina ja puhujina oli koko joukko huikeita ihmisiä taiteilijoista aktivisteihin. Ohjelma iski ja upposi.

Vaikutuin Sina Saberin positiivisuudesta mahdottoman edessä, Sasha Huberin päättäväisyydestä ja Teemu Mäen selkeydestä. Otin Amnestyn Frank Johanssonin konkretian heti käyttöön. Liisa Hyssälä ja Jouni Backman muuttivat oleellisesti käsitykseni vaikuttamisen mahdollisuuksista. Tanja Råmanin vetämässä sessiossa vierailimme virastotalossa. Hetket Isto Turpeisen ja virkamiesten seurassa antoivat potkua halulle kommunikoida suoremmin yhteiskunnan kanssa.

Kiertoliikkeen aamupalapöytä on paikka, jossa usein tehdään kovaa bisnestä. Pia Liskin kanssa keksimme aivan parhaan teosidean. Ensi-illassa nähdään! Ja tietenkin ensi vuoden Kiertoliikkeessä Kuopiossa!

Satu Tuomisto

Kiertoliike 2018 järjestettiin 24.–25. toukokuuta Tampereella