Brittiläinen ryhmädynamiikkaan erikoistunut analyytikko ja organisaatiokonsultti Gordon Lawrence vierailee ensi kertaa Suomessa kansainvälisellä Sivuaskel-festivaalilla 30.1.-8.2.2009. Lawrence ohjaa mm. kolmipäiväisen sosiaalisen unennäön kurssin.

Brittiläinen ryhmädynamiikkaan erikoistunut analyytikko ja organisaatiokonsultti Gordon Lawrence vierailee ensi kertaa Suomessa kansainvälisellä Sivuaskel-festivaalilla 30.1.-8.2.2009. Gordon Lawrence on työskennellyt mm. arvostetussa Tavistock-instituutissa, jossa hän kehitti sosiaalisen unennäön menetelmän 1970-80-luvuilla.

Sosiaalinen unennäkö on eri puolille maailmaa levinnyt menetelmä, joka pohjautuu unien yhteisöllisen ja yhteiskunnallisen merkityksen löytämiseen ja jakamiseen. Menetelmää hyödyntävät erilaiset yhteisöt, yritykset ja organisaatiot jotka ovat kiinnostuneita organisaatiodynamiikasta, luovasta ajattelusta ja vuorovaikutustaidoista. Suomessa menetelmää on käytetty mm. ryhmäanalyysissa ja työnohjauksessa.

Sosiaalinen unennäkö, Social Dreaming, ei pyri tulkitsemaan unia tai unennäkijöitä psykoterapian kaltaisesti, vaan siinä keskitytään unien merkitysyhteyksiin ja kulttuuriseen tietoon sekä tutkitaan sosiaalisen todellisuuden tiedostamattomia ulottuvuuksia. Gordon Lawrence ohjaa Suomessa mm. sosiaaliseen unennäköön keskittyvän kurssin, jota ohjaavat Lawrencen lisäksi myös menetelmään erikoistuneet Bipin Patel ja Steve Valk.

Sivuaskel-festivaali on joka toinen vuosi järjestettävä nykytanssifestivaali, joka keskittyy kulloinkin ajankohtaiseen teemaan esitysten, kurssien ja tapahtumien muodossa. Tämänvuotisella Sivuaskel-festivaalilla sosiaalinen unennäkö ja tanssitaide yhdistyvät moniulotteiseksi kokonaisuudeksi, jollaista ei ole aikaisemmin tehty. Festivaalin kantavana teemana on koreografiset unelmat 2000-luvulla; temaattisena johtolankana on näkemys liikkeestä kaikkia yhdistävänä, koskettavana ja muutosvoimaisena ilmiönä niin tanssissa kuin yhteiskunnassakin.

Lue lisää: 

www.sivuaskel.fi
www.socialdreaming.com