Kaksi miesoletettua vierekkäin. Taustalla näkyy Finlandia-talo. Toinen henkilöistä seisoo seisoo käsillään, toinen tukee häntä nilkasta.

Kuvataiteilija Joni Kärkkäinen ja tanssitaiteilija Jukka Tarvainen toteuttavat ensimmäisen yhteisen teoksensa Helsinki Biennaaliin. Muuri-teos kannustaa kaupunkilaisia lähestymään taidetta oman toiminnan, olemisen, keksimisen, tutkimisen ja liikkeen kautta. Zodiak toimii Töölönlahdelle sijoitettavan Muurin tuottajana.

Ramppeja, liuskoja ja seinässä ammottava reikä: ne kaikki antavat vierailijalle keinon ylittää, alittaa ja kiertää Muuri (2020). Joni Kärkkäisen ja Jukka Tarvaisen teos kannustaa kaupunkilaisia lähestymään taidetta oman toiminnan, olemisen, keksimisen, tutkimisen ja liikkeen kautta. Koreografi Tarvainen ohjaa Muurin yhteyteen lisäksi elokuun lopussa esityksen Alas sieltä – ja muita huomautuksia, jossa ammattitanssijoiden ja ammattiparkouraajien lisäksi esiintyy tanssin harrastajia.

Joni Kärkkäinen (s. 1988) on uransa alussa oleva kuvataiteilija, joka opiskelee parhaillaan kuvanveistoa Helsingin Kuvataideakatemiassa. Kärkkäinen tutkii maailmaa taiteellaan pyrkien ymmärtämään ympäröiviä rakenteita ja tarjoamaan vaihtoehtoisia näkemyksiä todellisuudesta veistäen, maalaten, valokuvaten ja videoiden. Ideat teoksiin syntyvät Kärkkäisen mukaan löydetyistä materiaaleista sekä niiden tarinoista.

Jukka Tarvainen (s. 1979) on tanssitaiteilija, joka on työskennellyt monipuolisesti tanssijana ja esiintyjänä useiden eri koreografien ja ohjaajien teoksissa. Tanssijan töiden ohella hän on toiminut myös koreografina. Tarvaisella on vahva tausta akrobatiassa ja parkourissa, jonka parissa hän on toiminut vuodesta 2003 lähtien. Hänen yhtenä mielenkiinnon kohteenaan ovat teatteritilan ulkopuolella tapahtuvat esitykset sekä liikkuminen julkisessa tilassa.

Muurilla tulee olemaan erilaisia tapahtumia läpi kesän. Tarkempi tapahtumakalenteri julkaistaan kevään aikana. Muuri oli yksi kolmesta teoksesta, jotka valittiin Helsinki Biennaalin ohjelmistoon Helsingin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut -yksikön kanssa toteutetun avoimen ideahaun kautta.