Zodiakin seuraavaksi housekoreografiksi on valittu koreografi Sari Palmgren. Palmgren toimii housekoreografina vuosina 2019–2020. Valinta tapahtui avointen hakemusten pohjalta.

Palmgrenin housekoreografityöskentely tulee koostumaan työpajoista, keskustelutilaisuuksista, eri muotoisista esityksistä sekä yhdestä kansainvälisestä yhteistuotannosta.

- Olen pohtinut selkeää tavoitetta kahden vuoden ajalle, mutta koska työskentelyni on laaja-alaista ja sisältää erilaisia työtapoja ja ilmenemismuotoja, on ollut vaikea kirkastaa yhtä ainoaa tavoitetta. Punaisena lankana kulkee kuitenkin ihmisen luontosuhde, yleisön rooli sekä eri asioiden ja tekijöiden yhteen tuominen, Palmgren kertoo.

- Olen kiinnostunut erityisesti liikkeestä ja esityksistä, jotka kaihtavat kirjallisuutta ja tekstiä, mutta haluaisin haastaa itseni ja tehdä jonkinlaisen vapaamuotoisen julkaisusarjan tämän kahden vuoden aikana, jossa pohdin sen hetkisiä työtapojani, työskentelyn etenemistä ja ei-etenemistä sekä tanssin kenttää, Palmgren jatkaa.

Sari Palmgrenin housekoreografikauden työskentelyyn otetaan kuitenkin varaslähtö jo nyt marraskuun lopulla.

Tiistaina 27.11. käynnistyy kuudes työskentelyjakso Suomen ja Hongkongin välisestä taiteilijavaihto-ohjelmasta. Tanssin tiedotuskeskuksen ja Zodiakin yhteishankkeessa Creative Meeting Point: Hong Kong x Finland kolme suomalaista ja kolme hongkongilaista koreografia ovat työskennelleet vuosina 2016–2018 kahdesti Suomessa ja kolmesti Hongkongissa. Hankkeen hongkongilainen partneri on West Kowloon Cultural District Authority.

Palmgren on ollut yksi hankeen kolmesta suomalaisesta taiteilijasta. Marras-joulukuun residenssijaksolla hän työskentelee yhdessä koreografi Wayson Poonin kanssa. Työskentely käynnistää vuonna 2020 ensi-iltansa saavan Joy Riot -teoksen työskentelyprosessin. Esitys on yksi Palmgrenin housekoreografikauden esityksistä, ja Zodiakin ja West Kowloon Cultural District Authorityn välinen yhteistuotanto.

Sari Palmgrenin ajatuksista housekoreografikauden alla voi lukea tarkemmin Zodiakin verkkosivuilta löytyvästä haastattelusta.