Zodiakin vuosittainen nykytanssifestivaali Sivuaskel / Side Step Festival toteutuu poikkeusvuonna 2021 pääosin verkkoympäristöissä ja taiteilijaresidenssien muodossa. Festivaalin ohjelmisto on juuri täydentynyt kolmella kiinnostavalla taiteilijadialogilla.

Sivuaskel-festivaalin ohjelmassa julkaistaan otsikolla Zodiak Salon kolme taiteilijadialogia. Keskusteluparit ovat amerikkalainen koreografi ja tanssija Meg Stuart ja koreografi Maija Hirvanen; tanssitaiteilijat Auri Ahola ja Veli Lehtovaara, sekä ballroom-kulttuuria edustavat taiteilijat Amanda 007, Lydia Gucci ja Lola Gucci.

- Halusimme tarjota tanssitaiteilijoille paikan kollegiaalisiin kohtaamisiin ja vertaiskeskusteluihin kullekin tärkeistä asioista. Tämä aika on ollut vaativaa ja rankkaa kaikille, mutta erityisesti esittävän taiteen ja eläviin kohtaamisiin perustuvien taiteiden alalla. Halusimme virittää keskusteluita palaamalla taiteen tekemisen, kokemisen ja rakastamisen ytimeen, kertoo Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti.

Keskustelut julkaistaan Zodiakin verkkosivuilla to 4.2. Ne ovat katsottavissa 21.2. saakka. Meg Stuartin ja Maija Hirvasen keskustelu toteutuu Goethe-Institut Finnlandin tuella.

Katso tarkemmat tiedot:

Meg Stuart ja Maija Hirvanen

Auri Ahola ja Veli Lehtovaara

Amanda 007, Lydia Gucci ja Lola Gucci