Tanssija-koreografi Vera Nevanlinna debytoi koreografina Japanissa 7.-9.12.2007. Yokohamassa esitetään mm. Zodiakin ohjelmistossa nähty sooloteos News.

Tanssija-koreografi Vera Nevanlinna debytoi koreografina Japanissa 7.-9.12.2007. Nevanlinna on valittu kolmivuotisen koreografivaihto-ohjelman ensimmäiseksi suomalaiskoreografiksi. Koreografivaihto-ohjelmassa luodaan puitteet japanilaisten ja suomalaisten koreografien mahdollisuuteen työskennellä ja verkottua Suomessa ja
Japanissa. Ohjelma käynnistyi viime kesänä ja sen partnereina toimivat Suomen Japanin Instituutti, Tanssin tiedotuskeskus ja Yokohama Red Brick Warehouse.

Japanin Yokohamassa nähdään Vera Nevanlinnan uuden Ääressä-teoksen lisäksi Zodiakin ohjelmistossa nähty sooloteos News. Newsin koreografia on amerikkalaisen tanssilegenda Deborah Hayn käsialaa. Nevanlinna on tehnyt Hay koreografisesta käsikirjoituksesta oman soolosovituksen. News ensiesitettiin Zodiakissa huhtikuussa 2007 ja se palasi Zodiakin kausiohjelmistoon myös kuluneena syksynä.

Vera Nevanlinna kuuluu myös Zodiakin taiteelliseen johtoryhmään sekä Z-score -koreografikollektiiviin.