Muiden Suomen teattereiden tavoin myös Zodiak ottaa vakavasti viranomaisten suositukset yleisötapahtumien järjestämisestä turvallisesti. Zodiakin yleisöohjeistuksessa on kiinnitetty huomiota erityisesti turvavälien säilymiseen.

Ennen esitystä

Suosittelemme ostamaan liput ennakkoon Tiketistä (Zodiak Stage + Kotimatkalla/Edöntie) tai Lippupisteestä (Stoa). Näin vältät sekä jonottamisen että varmistat paikkasi tavallista pienemmissä katsomoissa.

Viranomaiset velvoittavat ohjeissaan, että tarvittaessa kaikkiin katsojiin on voitava saada yhteys, mikäli tartuntaketjuja ilmenisi. Tästäkin syystä kaikki liput pyritään myymään ennakkoon Tiketin ja Lippupisteen palveluiden kautta: tällöin katsojien yhteystiedot jäävät rekisteriin ja yhteydenotto jälkeenpäin helpottuu.

Toivomme, että kaikki tiloissamme liikkuvat jatkavat vastuullista käytöstä ja pesevät ahkerasti käsiään. Mikäli tunnet lieviäkin flunssan oireita, niin hoidathan itsesi kuntoon kotona.

Esitykseen tultaessa

Zodiak Stage

Aulatiloistamme löytyy käsidesiä useasta pisteestä. Käytetään sitä ahkerasti!

Mikäli ostat lipun vasta ovelta, niin huomioi turvavälit myös jonottaessasi lipunmyyntitiskille. Suosithan kortti- ja lähimaksamista käteisen sijaan. Lipunmyyjä puhdistaa korttipäätteen säännöllisesti. Valmistaudu myös antamaan lipunmyyjälle yhteystietosi (kts. yllä viranomaisohje). 

Esityksiin otetaan sisään normaalia vähemmän katsojia. Näin pystymme takaamaan turvavälit katsomossa. Katsomokartta löytyy aulasta, mikäli haluat tutustua katsomojärjestelyyn etukäteen.

Itsepalvelunaulakot ovat käytössä aulassa. Voit myös ottaa päällysvaatteet mukaasi katsomoon ja laittaa ne katsomossa oleville tyhjille paikoille.

Saliin jonotetaan ja siirrytään rivi kerrallaan ovihenkilökunnan johdolla. Kuuntelethan tarkasti paikan päällä annettuja ohjeita. Salin oven edustalta lattiasta löytyvät z-logot ohjaavat turvavälilliseen jonottamiseen. Odotellessa ehdit hyvin ottaa lippusi valmiiksi esiin tarkastusta varten.

Zodiakin aulan itsepalvelukahvila on tauolla ainakin syksyn 2020 ajan. Ravintola-kahvila Hima & Sali palvelee Kaapelitehtaan C-portaassa.

Kotimatkalla/Edöntie

Kotimatkalla/Edöntie-esitykset tapahtuvat Isnäsin kylässä Loviisan lähellä. 

Esityksiin on ilmainen bussikuljetus Helsingistä 29. ja 30.8, sekä Loviisasta 5. ja 6.9. Koska kuhunkin esitykseen otetaan vain 20 katsojaa, bussissa on mahdollista pitää reilut turvavälit muihin matkustajiin. 

Kotimatkalla/Edöntie-kävelyesitys tapahtuu pääsääntöisesti ulkoilmassa. Sisätiloissa tapahtuvissa kohtauksia varten yleisö jaetaan pienempiin ryhmiin, jotta turvavälit voidaan säilyttää.

Ja lopuksi: säilytetään turvavälit myös esityksen jälkeen. Halausten ja kättelyiden sijasta voit lähettää kiitoksesi työryhmälle esimerkiksi somen kautta. Zodiakin saa myös tägätä mukaan.

Nautitaan elävästä esityksestä yhdessä ja turvallisesti. <3