Olet täällä

Kuva: Ian Douglas / nora chipaumire: *N!GGA

Lataa Sivuaskel 2020 -esite:
sivuaskel_sidestep_2020_programme.pdf

Aiempien festivaalien esitteet löydät Arkistosta.

Sivuaskel-festivaali


 

SIVUASKEL 2020 -FESTIVAALI

Tervetuloa kokemaan Sivuaskelen viikon mittainen villisti rehottava dramaturgia. Luvassa on intensiivisiä, eri mittaisia ja edestakaisia matkoja bilevuorten huipuilta häröileviin laaksoihin!

Tämän vuoden Sivuaskel-festivaalin ohjelmakokonaisuus on syntynyt halustamme luoda kokonaisuus, jossa keskiössä ovat taiteen tekemisen, vision, ilmaisuvoiman, praktiikan ja taiteilijapersoonan antaman löylyn moninaisuus; festivaalinkokonaisuus ei asetu yhteen otsikkoon, toiveeseen tai vaateeseen.

Haluamme asettaa Sivuaskel 2020 -festivaalin juhliksi monenlaisille tavoille kutsua katsojaa mukaan festivaalilla koettavien hyvinkin erilaisten taiteilijoiden teosmaailmoihin ja niidensynnyttämään kokemuksellisuuteen ja merkillisyyksiin. Festivaalin tämän vuoden teokset ovat sekä ylenpalttisia että pienieleisyydessäänkin mahdikkaita. Mukana on myös teoksia, jotka virittyvät esitystapahtumaan hienovaraisesti – silti, tai juuri siitä syystä erityisen väkevästi.

Vaikka teosten tematiikat eivät niputu yhteen, ovat esiintyjäntyön taide ja persoonallisuus seikkoja, jotka ovat meitä kiehtoneet ja kutsuneet puoleensa, vahvan koreografisen teosajattelun lisänä. Olemme halunneet tarjota koettaviksi teoksia, joiden kaltaista energiaa, estetiikkaa tai asennetta ei meillä usein koeta. Teoksia, joissa henkilökohtainen ja tietty omalakinen extravaganza yhdistyvät riemastuttavalla ja ihmetyttävällä tavalla – samalla hiljaa tai röyhkeänä kokijan sisäistä maailmaa kutitellen.

Olemme halunneet kutsua mukaan myös kotimaisia nuoren polven tekijöitä ja asettaa festivaalin heidän työnsä esilletulon alustaksi, olennaisena osana sen kansainvälistä ohjelmaa. Haluamme samalla antaa tukea nuorten taiteilijoiden teosajattelun ja esiintyjäntyön pitkäjänteisempiin yleisökohtaamisiin.

2020 Sivuaskel haluaa erityisesti juhlia tämän ajan tanssi- ja esitystaiteen monipuolisuutta ja sen rikkautta tapahtumallisuuden myötä. Festivaali on myös yhteentulemisien aikaa, jotta voimme puhua taiteesta seuraavinakin vuosina siellä ja täällä yllättäen ja harkitusti. Ja mikä myös mainiointa, Sivuaskel tekee tänä vuonna kolme päräyttävää ohjelmallista klubi-iltaa yhteisesti nautittaviksi. Keskuspisteenä toimii Zodiakin aulaan festivaaliviikoksi asettuvaa Side Bar. Baari on aina auki tuntia ennen ensimmäistä tapahtumaa ja klubi-iltoina koko illan.

Taide tekee vallitseviin ideaaleihin halkeamia, joista valo pääsee sisään. Kutsumme yleisöä Sivuaskeleelle kulkemaan näitä halkeamia ja antautumaan siellä nouseville ehdotuksille ja havainnoille. Juhlimaan taiteen kauneutta ja rosoisuutta. La Vie En Rose!

Festivaalikuraattorit
Harri Kuorelahti

Elina Pirinen