Big Pulse Dance Alliance (BPDA) on uusi 12 eurooppalaisen tanssifestivaalin ja -instituution verkosto. Verkostokumppanien yhteisenä tavoitteena on kehittää ja vahvistaa nykytanssin kenttää. Ohjelma on valittu Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelman kulttuurin alaohjelman yhteisrahoituksen piiriin.

Nimityksen taustalla oli Euroopan komission koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto EACEA. Nelivuotinen projekti alkaa joulukuussa 2020 ja BPDA:n päätoiminta alkaa 2021.

Verkoston vetovastuussa on Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer (Saksa) ja verkoston muut kumppanit ovat Dance Umbrella (Iso-Britannia), Dublin Dance Festival (Irlanti), Julidans (Alankomaat), New Baltic Dance (Liettua), ONE Dance Week (Bulgaria), Torinodanza Festival (Italia), Zodiak – Uuden tanssin keskus (Suomi), Sismògraf Dance Festival (Espanja), International Dance Festival TANEC PRAHA (Tšekki), CODA Oslo International Dance Festival (Norja) ja Danscentrum (Ruotsi). Verkostokumppanit tulevat tekemään yhteistyötä tukeakseen uusia tuotantoja, etsiäkseen kykyjä ja edistääkseen johtamiskäytäntöjä tanssin alalla.

Kumppanien omaan asiantuntemukseen ja Euroopan laajuiseen verkostoon nojaava kumppanuusohjelma tulee vastaamaan festivaalien ja koreografien kohtaamiin haasteisiin ympäri Eurooppaa. Ohjelman tehtävänä on tunnistaa ja toteuttaa toimenpiteitä, jotka voivat kannatella tanssikenttää riittävällä tasolla meneillään olevan Covid-19-kriisin laajamittaisista vaikutuksista huolimatta.

BPDA tukee koreografeja heidän siirtymässään pieniltä ja keskisuurilta lavoilta kohti suurempia näyttämöitä ja suurempia esitystiloja. Tukea annetaan kahdella tuotantoperiaatteella: näyttämöteosten parissa sekä julkisiin tiloihin luoduissa teoksissa. Hankkeen tavoitteena on monipuolistaa suurien näyttämöiden ohjelmistosuunnittelua sekä tavoittaa laajempaa yleisöä ilmaisen ulkoilmaohjelman avulla. Julkisen tilan esityksiin kohdistuva hankkeen osa on omistettu uusien konseptien ja työskentelymuotojen kehittämiselle kansainvälisten kiertueiden parissa, paikallisyhteisöjä mukana pitäen.

BPDA vahvistaa myös taiteilijoiden ja kulttuurialan työskentelykykyä. Hankkeen tavoitteena on kehittää taiteellista johtajuutta ja projektinhallintaa johtamisohjelman avulla sekä määritellä työkaluja, joiden avulla voidaan vastata tanssikentän työympäristön haasteisiin. Paikalliset taiteilijat ja muut keskeiset sidosryhmät tulevat tapaamaan toisiaan paikallisten Pulse-hankkeiden yhteydessä keskustellakseen tärkeimmistä oivalluksista ja olennaisimmista tanssisektoriin sekä paikalliseen festivaalikenttään liittyvistä teemoista. Hankkeen pitkän aikavälin tavoitteena on luoda vilkas ja pitkäkestoinen verkosto Euroopan tanssifestivaalien välille.

 

 

Creative Europe -ohjelman logo

Uutiset

Two new co-productions announced by Big Pulse Dance Alliance

Sabina Bočková & Johana Pocková / POCKETART (The Czech Republic) and Sonya Lindfors (Cameroon / Finland)
Uutiset 11.8.2022
Since its inception in December 2020, Big Pulse Dance Alliance has been working towards its aims of developing and…

Big Pulse Open Air -ohjelman ensimmäiset projektit julkistettiin

Taneli Törmä / LOCATION X: ALIEN. kuva: AdeY
Uutiset 18.6.2021
Valitut teokset ja taiteilijat ovat: ALIEN, tekijänä Taneli Törmä / LOCATION X (Finland / Denmark) Bosque / Woods…

Big Pulse Dance Alliance julkisti ensimmäiset taiteilijat ja aktiviteetit

Uutiset 8.4.2021
Samalla julkaistiin ensimmäiset Big Pulse Dance Alliance -verkoston tukemat taiteilijat: Oona Doherty (UK), Silvia…

Big Pulse Open Air Commissions

Kuva: La Débordante Cie: Loin / Sismògraf Dance Festival 2019 © Martí Albesa
Uutiset 22.2.2021
Big Pulse Dance Alliance (BPDA) are delighted to launch a new series of co-commissions for free, outdoor dance…

HAKU: Big Pulse Dance Alliance, projektipäällikkö

Uutiset 4.12.2020
For the large-scale European cooperative project Big Pulse Dance Alliance, HAU Hebbel am Ufer / Tanz im August (Berlin)…

Laaja yhteistyöprojekti Big Pulse Dance Alliance alkaa

Zodiakin aula odottaa yleisöä Sivuaskel-festivaalilla 2018. Kuva: Uwa Iduozee
Uutiset 1.12.2020
Nimityksen taustalla oli Euroopan komission koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto EACEA…