Unkarilaisen koreografin Adrienn Hódin pitämä kolmipäiväinen kurssi käsittelee strukturoitua improvisaatiota. Osallistujia kannustetaan tutkimaan fyysisyyttään ja kehon työskentelyä yksistään ja pareittain, kokeilemaan toistoa sekä liikkeiden pienentämistä ja suurentamista. Halutessaan osallistujat pääsevät kokeilemaan alastomuutta ja kokemaan sen tuoman energian, vapautuneen olemassaolon ilman rajoitteita. Kurssi perustuu Sivuaskel-festivaalilla nähtävän Hodworksin teoksen Dawnin liikekieleen ja työskentelytapoihin.

Adrienn Hód (1975) tutkii yhdessä ryhmänsä Hodworksin kanssa kulttuurisesta kontekstistaan eriytettyä ihmiskehoa. Studiotyöskentelyn aikana hän luo intiimejä tilanteita, joissa tanssijoille tarjotaan tilaa ja luottamusta fyysisyytensä avaamiseen. Hód työskentelee tuntemattoman kanssa; hänen työtapansa on lavalla tapahtuva strukturoitu improvisaatio.

“My aim is to make the power of movements visible. This led us to continuous actions that, during rehearsal, we called the ‘game for grown-ups’, something in which continuous ‘doing’ and repetition create the happening.  With repetition, we got to the point where we could ‘freeze a movement in time’ and the length of the frozen action could be decreased or increased.”  

Vierailua tukee Balassi-instituutti. Osa Sivuaskel-festivaalin ohjelmaa.

Keskiviikosta perjantaihin 4.–6.2. klo 10–14 (12 tuntia)
Paikka: Zodiak Studio C4
Kurssimaksu: 90 €
Ilmoittautuminen 21.1. mennessä. Ilmoittautumisaika on päättynyt mutta kurssilla on vielä tilaa! Ota yhteyttä Inari Pesoseen (inari.pesonen@zodiak.fi), jos olet kiinnostunut tulemaan kurssille.

http://vimeo.com/113033126

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Ota ensimmäiselle kurssikerralle mukaan kuitti maksetusta kurssimaksusta. Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy).

Lisätiedot ja tiedustelut: Inari Pesonen, inari.pesonen@zodiak.fi tai 050 412 7116 (arkisin klo 11-16)