KURSSI ON TÄYNNÄ.

Anni Rissasen Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssilla tutustutaan tanssiin erilaisten teemojen kautta. Tunnit vahvistavat kehon tuntemusta ja avaavat sen liikemaailmaa.

Tanssi syntyy sisäisestä havainnosta käsin ilman, että pyritään tiettyyn muotokieleen. Eri aisteja herättelemällä tullaan tietoiseksi tästä hetkestä. Havainto liikkeestä, painon siirtymisestä, liikkeen suunnasta, dynamiikasta ja rytmistä ohjaavat omaan tanssiin. Kehityksellisten liikemallien avulla tutustutaan omaan tapaan liikkua ja pyritään kohti luonnollisempaa ja vapaampaa liikettä. Harjoitukset rohkaisevat löytämään omaa kehollista ilmaisua, ne vahvistava yhteyttä itseen ja avaavat luovuutta. Kurssin aikana on tilaisuus jakaa ja tulla nähdyksi luottamuksellisessa ilmapiirissä. Tunnit sopivat kaikille kehollisuudesta ja tanssista kiinnostuneilla.

Anni Rissanen on tanssitaiteilija, tanssija ja koreografi. Hän on valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2008. Hän on työskennellyt freelance-tanssijana ja esiintyjänä useissa eri teoksissa muun muassa Maija Mustosen, Kati Raatikaisen, Soile Lahdenperän, Julius Elon, Mikko Orpanan ja Jouni Järvenpään kanssa. Hän kuuluu Go Go Tanssiryhmä Kuumat Putket -ryhmään sekä Vivarium-kollektiiviin, jotka tekevät ja tuottavat tanssiesityksiä. Rissanen yhdistää koreografisessa työssään tanssia ja kuvataidetta. Häntä kiinnostaa niiden yhtäläinen läsnäolo koreografisessa prosessissa ja esityksen muodossa. Useat hänen teoksistaan on nähty perinteisen näyttämön sijaan gallerioissa. Hänen koreografioitaan ovat Face-to-face 2018, Turning Point 2016, Landscapes 2014 sekä Omakuvia 2012.

* * * * *


Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuus vuodelle 2022 on rakennettu Zodiakin kurssi- ja työpajaosallistujilta saatujen toiveiden pohjalta. Toiveiden pohjalta myös jaksojen pituutta on kasvatettu kuuteen viikkoon.