KURSSI ON PERUTTU.
Esete Sutisen ohjaaman jakson aikana heittäydymme liikkeeseen musiikin, katseen, tilan ja hiljaisuuden kutsumina.

Antaudumme katseen kautta kehon sisäisen tilan tutkimusmatkoille käyttäen kompassinamme liikettä ja hengitystä. Houkuttelemme lempeästi tanssin keinoin itsemme ja toiset nähdyksi tulemisen sielua hivelevään voiman ja haurauden tilaan. Revittelemme ja päästämme irti kehon kontrollista lempimusiikkiemme tahdissa.Tarkastelemme tanssin, katseen ja tilan välistä vuoropuhelua erilaisten liikkeellisten harjoitteiden kautta yksin, yhdessä ja ryhmänä.

Esete Sutinen on helsinkiläinen freelance- tanssitaiteilija ja hän työskentelee laaja-alaisesti tanssijana ja esiintyjänä erilaisissa tanssin, teatterin, performanssin ja installaation risteymissä. Sutinen on työskennellyt lähes 20 vuoden ajan Suomen tanssin kentällä. Pitkäjänteistä yhteistyötä tanssijana ja esiintyjänä hän on tehnyt seuraavien koreografien kanssa: Sonya Lindfors, Petri Kekoni, Virva Talonen, Alpo Aaltokoski ja Ervi Sirén.

Sutinen aloitti koreografisen työskentelyn Pelon ja Empatian Kartat -teoskokonaisuudessa. PEK koostui 5 eri freelance taiteilijan osuudesta ja sen esitykset toteutuivat Kajaanin taidemuseossa ja Routa Companyn Generaattori-näyttämöllä vuonna 2017. Koreografisessa työssään Sutinen on kiinnostunut kehollisuuden artikulaatioista, vapauden teemoista sekä leikin ja empatian voimasta.