KURSSI ON TÄYNNÄ. Marika Peuran Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssilla heittäydytään omaan liikkeeseen rytmimusiikin, pääosin hip hop ja house musiikin säestämänä.

Tunnit rakentuvat kunkin tapaamisen erityiseen näkökulmaan virittävästä lämmittelystä sekä oman liikkeen etsimisestä erilaisten liiketehtävien kautta. Teemoja ovat mm. isolaatioiden ja luisen rakenteen tutkiminen, erilaiset liikelaadut, dynamiikat ja intensiteetit, sekä groovet ja rytmeillä leikkiminen. Kurssilla työskennellään sekä yksin, pareittain, että ryhmissä. Kurssi sopii kaiken tasoisille tanssin harrastajille.

Marika Peura on helsinkiläinen freelance-koreografi, tanssija ja esiintyjä. Hän toimii monialaisesti nykyesitystaiteen kentällä. Hän on valmistunut koreografiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta kesällä 2020. Peuran treenitausta on freestyle hip hop tanssissa. Taiteellisessa työssään Peura on erityisen kiinnostunut tanssimisen kokemuksellisuuden ja intiimiyden tarkastelusta. Hän työskentelee tällä hetkelle esiintyjä Maija Hirvasen teoksessa Mesh, joka saa ensi iltansa Sivuaskel festivaalilla helmikuussa 2022.

Peuran viimeisimpiä töitä koreografina ovat yhteistyöt and then they left (2021), Shall we have a drink before I start to cry (2020), Philia (2019) sekä soolotyö Sirkka Rukoilija (2017). Peura on työskennellyt tanssijana Joona Halosen (fin), Petri Kekonin (fin), Janina Rajakankaan (fin), Samir Akikan (alg/fra), Branch Nebula (aus) ja Wang/Ramirez (ger/fra) teoksissa.

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuus vuodelle 2022 on rakennettu Zodiakin kurssi- ja työpajaosallistujilta saatujen toiveiden pohjalta. Toiveiden pohjalta myös jaksojen pituutta on kasvatettu kuuteen viikkoon.