Elina Pirisen ohjaama kurssijakso kutsuu lähestymään ruumiillisuutta, fyysisyyttä, liikettä, mielellisyyttä ja ajattelua fantasmaattisella tavalla erilaisten improvisatoristen ja kestollisten anatomiaa herkistävien sekä ruumiin sisäiseen dramatiikkaan kytkeytyvän mielikuvituksen kautta.

Kurssilla matkataan kurssilaisen oman alitajuisen miljöön ja liiketekniikan yhteyteen tarkassa mutta turvallisessa pedagogiassa erilaisten musiikkikappaleiden ympäröimänä. Annettujen tehtävien avulla surffataan esimerkiksi syvän ilon, libidiaanisten kytkösten, intuition, maagisuuden, pöhköyden, villiyden, itsensä hauskuuttamisen, vapautumisen ja fantasiallisten oikkujen aalloilla. Kurssilla tanssi veistyy esiin erilaisimpina muotoina, mielekkyyksinä, estetiikkoina, laatuina, tapahtumina, tilanteina ja temperamentteina sekä subjektiivisena että kollektiivisena voimana. 

Elina Pirinen on Helsingissä ja Kalliojärven rannalla asuva, kansainvälisesti työskentelevä taiteilija. Hänen taiteellinen praktiikka ja ilmaisukieli kytkeytyy taidetanssin, alternativerocksäveltämisen, kokeellisen kirjoittamisen ja feministisen taidepedagogian aluksiin. Pirisen teoksia on esitetty ympäri maailmaa ja hänet palkittiin taiteen valtionpalkinnolla 2022. Pirinen työskentelee pedagogina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Tampereen Yliopiston Näyttelijäntaiteen laitoksella, Vilnan Musiikki-ja teatteriakatemiassa, intertaiteellisessa kesäakatemiassa Sukset Ristiin Susirajalla sekä Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa. Hän tekee taiderockmusiikkia orkesterinsa Al2Be3 kanssa sekä eläinsuojelutyötä vapaaehtoisena.

www.elinapirinen.com

 

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti menneen, kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.

Kurssien kielenä suomi ja / tai englanti, kurssilaisten tarpeen mukaan.