Työapajassa Kukkivat kehoja ja muita praktiikoita työskennellään koreografi Maija Hirvasen taiteellisten ja liikepohjaisten näkökulmien kautta. Taiteellinen työ asettuu työpajassa osaksi laajaa elämänkirjoa.

Työpajan esityspraktiikat luovat ja vahvistavat yhteyksiä asioiden, tuntujen ja kehojen väleillä. Työskelyn piirissä ovat lukuisat elämän muodot, joihin olemme yhteydessä jokapäiväisissä ympäristöissämme - kuten sienet, puut, sää ja monien eri lajien ruumiit - mukaan lukien ihmiset. Kukkivat kehot ja muita praktiikoita tarkastelee mielikuvituksen roolia ruumiillisessa taiteessa ja koreografian alueella.

* * * * *


Maija Hirvanen on helsinkiläinen koreografi ja esitysten tekijä. Hänen töitään on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti keskeisillä näyttämöillä ja festivaaleilla, mm. Kiasmassa, Zodiak - Uuden tanssin keskuksen ohjelmassa, Baltic Circle -festivaalin, Liikkeellä Marraskuussa -festivaalin ja Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmassa Helsingissä, Tanz im August -festivaalilla/Hebbel am Uferissa Berliinissä, ImpulsTanz -festivaalilla Wienissä, Sadler’s Wells/Lilian Baylis Studiossa Lontoossa, SPRING -festivaalilla Utrechtissa, Melkwegissa Amsterdamissa, Seoul Performing Arts -festivaalilla Etelä-Koreassa, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis -festivaalilla Pariisissa ja Dansens Husissa Tukholmassa.

Hirvanen on kiinnostunut mm. taiteen ja erilaisten uskomusjärjestelmien välisistä suhteista, yhteistyön prosesseista kulttuurissa ja esityksestä yhteisöllisenä muistina. Muutamien viimeisten vuosien aikana Maija on keskittynyt työskentelemään “more-than-human” -maailmankuvan ja praktiikoiden sekä niiden näyttämöllisten manifestaatioiden kautta. Hirvasen viimeisimpiä töitä ja yhteistöitä ovat mm. koreografinen esitysluento Taide ja Rakkaus (2017) ja näyttämöteokset Magic and Despair (2019) ja Life as we know it (2020). Parhaillaan työn alla on Mesh, koreografia, jonka ytimessä ovat asioiden väliset yhteydet ja verkostot.

http://www.hirvanen.net