Jokaisessa luovassa prosessissa ollaan aina uudestaan dramaturgian peruskysymysten äärellä. Kuinka voidaan kehittää ainutkertainen metodi, jossa kokeilu ja tutkiminen, halu ja epäilys voivat tapahtua? Miten luodaan maaperä yhteistyölle ja dialogille. Yhtenä strategiana voi olla käsitteellisen maiseman rakentaminen, jossa osallistujat voivat seikkailla käsitteiden, ideoiden ja materiaalien maastossa. Tällöin merkityksien luominen kiinnittyy materiaaleihin ja keinoihin, kehoihin ja tilaan, muodostaen todellisen fyysisen dramaturgian.

Dramaturgi Jeroen Peeters antaa työpajassaan konkreettisia välineitä käsitteellisen maiseman luomiseen: lukeminen, kirjoittaminen, kartoittaminen ja piirtäminen ovat työkaluja, jotka kehittävät ymmärrystä ajasta, tilasta ja havainnoista suhteessa syntyvään materiaaliin. Työpaja sopii kaikille dramaturgiasta ja taiteellisesta tutkimisesta kiinnostuneille tanssin ja esitystaiteen kentällä. 

Jeroen Peeters on esseisti, dramaturgi ja esiintyjä Brysselistä. Hän julkaisee tanssiin, performanssiin ja taideteoriaan liittyviä kirjoituksia eri medioissa, mm. julkaisuissa corpus, Dance Theatre Journal ja Etcetera. Hän on tehnyt taiteellista yhteistyötä mm Meg Stuartin, Martin Nachbarin ja Eleanor Bauerin kanssa. Vuonna 2012 Peeters palkittiin Hollannin Pierre Bayle -palkinnolla työstään tanssikritiikin parissa. Vuodesta 2002 Peeters on toiminut myös Sarma-laboratorion johtajana (www.sarma.be).

 

AIKA: la-su 20.–21.4. klo 10–15, yht.10 h

PAIKKA: Zodiak Studio C4

KURSSIMAKSU: 80€

 

Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt.