Vuosikurssi on syntynyt tarpeesta keskittyä työskentelyyn pitkällä tähtäimellä. Tarkoitus on työskennellä ainakin vuoden ajan, kevääseen 2021 asti.

Tanssitaiteilija Sari Palmgren ohjaa liikkumista alkuun tulevan teoksensa Joy Riotin liiketehtävien kautta, jossa pyritään tanssimaan hurmioituneena nautinnon kautta aktivismin hengessä, sekä David Zambranon passing through ryhmäimprovisaatiota ja spiraalistabilaatiometodeja käyttäen. Teemme liiketehtäviä yksin, pareittain ja ryhmissä. Vuoden edetessä käydään dialogia ryhmän kanssa ja edetään ryhmän tarpeista käsin.

Vuosikurssin aikana on tarkoitus tehdä esitys vuoden 2020 lopulla. Vuosikurssilaiset voivat halutessaan olla mukana Sari Palmgrenin tulevissa teosprosesseissa. Vuosikurssille ei tarvitse sitoutua kuin kaudeksi kerrallaan.

Työpaja on tarkoitettu tanssia jo pidempään harrastaneille sekä ammattilaisille. Kurssin ohjauskielenä suomi ja tarpeen mukaan myös englanti.

Sari Palmgren on työskennellyt 2000-luvulta lähtien koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana Suomessa ja ulkomailla. Palmgren on työskennellyt eri taiteilijoiden kanssa yhteistyössä eri tanssiteosten, tanssielokuvan, teatterin, site-specific esitysten ja osallistavan taiteen parissa. Palmgrenin viimeiset esitykset ovat käsitelleet ihmisen luontosuhdetta ja eläimellistä puolta, kuolevaisuutta sekä ympäristön tilaa.

Hänen viimeisempiä töitään on Lame Tamer  (Routa-ryhmä 2019), Lapualaisooppera (Seinäjoen kaupunginteatteri 2019), Aidatut unelmat (Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo ja Helsingin Juhlaviikot 2017-2019) ja Licking things (Zodiak – Uuden tanssin keskus 2016). Tällä hetkellä hän toimii Zodiak – Uuden Tanssin keskuksen housekoreografina (2019-2021).

www.saripalmgren.com