Zodiakin kurssitoiminta laajenee museoon Helsingin taidemuseon HAMin kanssa tehtävän yhteistyön kautta. Pavel Althamerin I (am) -näyttelyn yhteydessä järjestetään neljän kerran työpajasarja näyttelyyn kuuluvassa valkoisessa taidetilassa.

Kurssilla tehdään liike- ja havainnointikäsikirjoituksia; kokeillaan, rikotaan ja uudelleen järjestäydytään niiden kanssa. Kurssilla kysytään nyt-hetkien läpi tanssimisen ja tiedostamisen mahdollisuuksia sekä mahdottomuuksia. Kurssin ohjaa monialainen taiteilija Maija Mustonen, jolla on sekä kuva- että tanssitaiteilijan koulutus.

Maija Mustonen: Kysymme tämän valkoisen taidetilan ja -tilanteen potentiaalia ja merkityksiä sille antautumisen, sen vastustamisen ja kritisoimisen sekä läsnäolon monimutkaisuuden kautta.

Nousen sisään valkoisella muovikuidulla vuorattuun tilaan valkoisessa muovihaalarissa. Muut näyttelyvieraat haeskelevat asentojaan ja jotkut rupattelevat. Haalarihupun kahina on intensiivinen ja koko ajan lähellä. Käyn makaamaan lattialle, ja valkoiset muuttuvat nopeasti kellertäviksi syvyyksiksi. Ruumiini liikkuu hetkien läpi ristiriitaisten aistimusten ja tiheän päänisisäisen kommenttinauhan värittämanä, ja se on ihan riittävä ja täydellinen tässä ja nyt -antautuminen.

Haluaisin tämän taidetilanteen altistavan meidät jollekin lempeydelle ja sallivuudelle, yhteisille tai henkilökohtaisille löydöille, jotka tarvitsevat juuri tämän kokemuksen löytyäkseen, muistuakseen tai vahvistuakseen.

Kurssi on kaikille avoin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, mutta sinne ovat tervetulleita myös koko elämänsä tanssineet. Kurssi tapahtuu museon aukioloaikana. Muut näyttelyvieraat ovat tervetulleita seuraamaan työskentelyä. Kurssikielet suomi ja englanti.

Tiistaisin 13.8.-3.9.2019 klo 17-18.30
Ohjaaja: Maija Mustonen
Paikka: Helsingin taidemuseo HAM, Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki
Kesto: 4 krt / 6h
Kurssimaksu: 55 euroa
HUOM! Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt 31.5. mutta kurssilla on vielä tilaa. Ota yhteyttä: elina.ruoho-kurola@zodiak.fi

Maija Mustonen on monialainen taiteilija joka työskentelee aina yhdessä ja dialogisesti. Hän toimii mm. koreografina, esiintyjänä, opettajana, kuraattorina ja mentorina riippuen tilanteesta. Tällä hetkellä hän elää ja työskentelee Fiskarsissa ja sieltä käsin. Mustonen on koulutukseltaan kuvataiteen maisteri ja tanssitaiteen kandidaatti.

www.maijamustonen.com


* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Peruutuksesta peritään toimisto- ja hallintomaksu 10% kurssin hinnasta. Akuuteissa sairaustapauksissa, ota yhteys Zodiakiin.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä ja SmartumPay-sovelluksella sekä Edenredin virikeseteleillä ja MyEdenred Pay -mobiilimaksuna. Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä tai pankki- / luottokortilla.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)