Jotta voisi jatkaa matkaa, pitää aina ensin juurtua. Jalka juurtuu kietoutumalla toistuvasti maahan. Jokainen askel solmii uuden solmun. Ei ole parempaa tapaa olla maan asukas kuin kävellä: maaperän monotonisuus on yletöntä.

Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin ideoima, Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Taianomainen tanssia, musiikkia ja luontoa yhdistävä matka johdattaa kokijansa arjen ihmeiden äärelle.

Aidatut unelmat koostuu kuudesta kokemuksellisesta reitistä: aidatuista ja aitaamattomista tiloista, eri ihmisten puutarhatarinoista, sekä muistoista ja kokemuksista rajoista ja vastuusta. Mistä omat rajat ja vastuu alkavat ja mihin ne päättyvät?

Lähietäisyydeltä intiimiltä kuulostava ja näyttävä esitys on toteutukseltaan suuren mittaluokan projekti. Teoksen tekemiseen osallistuu lähes 80 esiintyjää, heistä suurin osa vapaaehtoisia.

Kävellen koettava esitys tarjoaa ainutlaatuisen lähestymiskulman Kaarelan alueeseen. Vaellus alkaa Kanneltalon edestä Sitratorilta ja päätyy monien polkujen ja käänteiden jälkeen Malminkartanon omenatarhalle.

Sari Palmgren vastaa mittavan esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Teoksen keskeisessä osassa on kuulokkeista koettava äänimaisema. Sen suunnittelusta vastaavat Tuomas Norvio ja Esa Mattila. Äänimaisemassa kuullaan myös Mikko Perkolan ja Tuomas Norvion säveltämään musiikkia.

Elokuussa 2017 Helsingin juhlaviikoilla kantaesitetty Aidatut unelmat on osa Zodiakin yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO). Vuodesta 2012 alkaen toiminutta hanketta rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus. Nyt nähtävät uusintaesitykset ovat Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Kanneltalon yhteistuotantoa.

Käytännön vinkkejä katsojille

Kehotamme katsojia tulemaan paikalle viimeistään klo 18.30. Esitys alkaa porrastetusti klo 18.30–19.00 välillä.

Teos koetaan kävellen, paikoitellen haastavassa maastossa. Varustaudu siis säänmukaisilla vaatteilla ja hyvillä kävelykengillä. Esityksen kesto on n. 2,5 h. Sateen sattuessa pyydämme, että varustaudut sadetakilla ja jätät sateenvarjon kotiin.

Esitys alkaa Sitratorilta Kanneltalon edestä (Klaneettitie 5) ja päättyy Malminkartanon omenatarhaan (Kartanonkaari 29). Omenatarhalta ei ole yhteistä paluukuljetusta Sitratorille. Nopein kulkuyhteys Omenatarhalta Kannelmäkeen on I-juna (yhteensä n. 15 min). Autoilevien katsojien kannattaakin harkita auton jättämistä esityksen tullessa Malminkartanon juna-aseman parkkipaikalle.

Illallinen omenatarhalla

Esityksen jälkeen on mahdollista nauttia maukas ja tunnelmallinen kasvisruokaillallinen Malminkartanon omenapuulehdossa, yhteisöllisesti elokuun iltahämärässä. Illallislippu tulee varata esityslipun oston yhteydessä.

Katoksen alle katettava illallinen koostuu noin viidestä ruokalajista ja niille valituista alkoholittomista ruokajuomista. Illallisen tarjoaa Labby catering, joka on kokannut kausi- ja lähiruokaa vuosia ennen kuin siitä tuli trendi.

Puutarhureista kokeiksi muuntautuvat tekijät tuntevat raaka-aineensa siemenestä lautaselle ja hyödyntävät mielikuvituksellisesti kasvien kaikki osat. Elokuussa, satokauden ollessa huipussaan, tätä hyödynnettävää on ruhtinaallisesti tarjolla.

Ruoka ei sisällä eläinkunnan tuotteita. Ystävällisesti ilmoita muista ruokarajoitteista viimeistään kaksi päivää ennen ateriaa osoitteeseen info@labbycatering.fi. Huomaathan, että illallista voi nauttia ainoastaan etukäteen varatulla illallislipulla.

Lisätietoja MNO-projektista löydät hankeen blogista (linkki).

https://www.youtube.com/watch?v=QaRqP55BB1Y

Uusintaesitys
AIDATUT UNELMAT

Koreografia Sari Palmgren
Äänisuunnittelu Tuomas Norvio & Esa Mattila
Musiikki Mikko Perkola, Tuomas Norvio & Esa Mattila
Pukusuunnittelu Riitta Röpelinen
Valosuunnittelu Ina Niemelä
Esiintyjät Pekka Louhio, Mikko Perkola, Marjukka Savolainen, Pauliina Kyttä & lähes 80 vapaaehtoista esiintyjää
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo, Sari Palmgren
Ensi-ilta 24.8.2017, osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa
Kuvat Jouni Ihalainen

Esityskieli suomi

Teosalustus 20.8. klo 18.00–18.30 Kanneltalossa.
Taiteilijatapaaminen 22.8. esityksen jälkeen.

Liput 28,00/19,50/16,50€
Illallinen 28 €
Huom! Liput myydään Lippu.fi n kautta.

Zodiakin sarjakortti käy esitykseen.
Lippuvaraukset etukäteen Zodiakin omasta lipunmyynnistä, ti–pe klo 11–16, puh. 044 094 4948

Huom! Esitys koetaan kävellen. Esitys alkaa Kanneltalon edestä Sitratorilta (Klaneettitie 5).

KANNELMÄKI & KAARELA