Jotta voisi jatkaa matkaa, pitää aina ensin juurtua. Jalka juurtuu kietoutumalla toistuvasti maahan. Jokainen askel solmii uuden solmun. Ei ole parempaa tapaa olla maan asukas kuin kävellä: maaperän monotonisuus on yletöntä.

Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin ideoima, Hyvinkään alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Taianomainen tanssia, musiikkia ja luontoa yhdistävä matka johdattaa kokijansa arjen ihmeiden äärelle.

Aidatut unelmat koostuu kokemuksellisesta reitistä: aidatuista ja aitaamattomista tiloista, eri ihmisten puutarhatarinoista, sekä muistoista ja kokemuksista rajoista ja vastuusta. Mistä omat rajat ja vastuu alkavat ja mihin ne päättyvät?

Lähietäisyydeltä intiimiltä kuulostava ja näyttävä esitys on toteutukseltaan suuren mittaluokan projekti. Teoksen tekemiseen osallistuu lähes 70 esiintyjää, heistä suurin osa vapaaehtoisia.

Kävellen koettava esitys tarjoaa ainutlaatuisen lähestymiskulman Hyvinkään alueeseen. Vaellus alkaa Hyvinkään Villatehtaalta Villa Artusta ja päätyy monien polkujen ja käänteiden jälkeen lyhyen kävelymatkan päähän villatehtaasta.

Sari Palmgren vastaa mittavan esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Teoksen keskeisessä osassa on kuulokkeista koettava äänimaisema. Sen suunnittelusta vastaavat Tuomas Norvio ja Esa Mattila. Äänimaisemassa kuullaan myös Mikko Perkolan ja Tuomas Norvion säveltämään musiikkia.

Elokuussa 2017 Helsingin juhlaviikoilla kantaesitetty Aidatut unelmat oli osa Zodiakin yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO, 2012–2018). Hanketta rahoitti Helsingin kulttuurikeskus. Nyt nähtävät uusintaesitykset ovat Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun yhteistuotantoa.

Käytännön vinkkejä katsojille

Esitys alkaa porrastetusti klo 17.45-18.30. Kehotamme katsojia saapumaan paikalle ajoissa.

Teos koetaan kävellen, paikoitellen haastavassa maastossa. Varustaudu siis säänmukaisilla vaatteilla ja hyvillä kävelykengillä. Esityksen kesto on n. 2h. Sateen sattuessa jätä sateenvarjo kotiin, ja varustaudu sadetakilla.

Esitys alkaa Hyvinkäällä Villatehtaalta Villa Artusta (Kankurinkatu 4-6, O-rappu) ja päättyy lyhyen kävelymatkan päähän Villatehtaasta.

 

Tukijat
K-Supermarket Vieremä
Pavunvarsi

Uusintaesitys
AIDATUT UNELMAT HYVINKÄÄ

Koreografia Sari Palmgren, yhdessä esiintyjien kanssa
Äänisuunnittelu Tuomas Norvio & Esa Mattila
Musiikki Mikko Perkola, Tuomas Norvio & Esa Mattila
Pukusuunnittelu Riitta Röpelinen
Esiintyjät Pekka Louhio, Mikko Perkola, Pihla Sudenyö & lähes 70 vapaaehtoista esiintyjää
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Villa Arttu
Ensi-ilta 24.8.2017, osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa

Kuva Uupi Tirronen

Kesto 2 h

Liput 15/10/5 €
Huom! www.lippuagentti.fi

Zodiakin sarjalippu ei käy esityksiin

VILLATEHDAS / VILLA ARTTU
Kankurinkatu 4-6 (O-rappu), Hyvinkää