BAUER HOUR & A PECK SEC (featuring Doctor Dance ja Professor Peck) on keskusteluohjelma, varietee, taikaesitys, pelkkää kaaosta, kaikkea tai ei mitään näistä ja lisäksi kokeilu.

Tanssitaiteilija Eleanor Bauerin ja muusikko/säveltäjä Chris Peckin juontama BAUER HOUR & A PECK SEC on tila ja aika sille, mikä tuntuu tärkeältä juuri tässä ja nyt eikä myöhemmin. Tämä on tilaisuus harjoitella uutta ja jakaa mieltä mietityttävää ja huvittavaa: asioita, jotka koristavat elämäämme ja jotka tarvitset paikan yöksi, jotta saamme nukuttua. Tämä on säiliö asioille, jotka päättyvät sanoihin ”kuulit sen täällä ekana”.

Kaikilla on tarina, joten antaa kuulua, ja puhe on halpaa, joten eikun tuhlaamaan! Puhumattomuus on myös vaihtoehto niille erityisvieraille, jotka mieluummin laulavat tai tanssivat.

Jokainen esitys on ainutlaatuinen, ja ne valmistellaan ja improvisoidaan kulloisenkin ajan, paikan, vieraiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. BAUER HOUR & A PECK SEC on kiinteä määrä aikaa, jolla pyritään maksimaaliseen laatuaikaan.

Helsingissä esityksissä vierailevat harjoittaja Solène Weinachter ja tanssija Joseph Simon Navy Blue -teoksen työryhmästä (ke 8.2.), koreografi-tanssija Harald Beharie ja koreografi Jenni-Elina von Bagh (to 9.2.) sekä Cullberg-ryhmän taiteellinen johtaja Kristine Slettevold ja koreografi Silvia Gribaudi (pe 10.2.)

BAUER HOUR sai alkunsa episodisena esityksenä Brysselissä Kaaitheaterissa, jossa Bauer oli taitelijaresidenssissä vuosina 2013–2016. Esitys pyöri yhtenä tiistaina kuukaudessa Kaaitheaterin Kaaistudiossa, ja sitä esitettiin satunnaisesti muuallakin. Nyt BAUER HOUR & A PECK SEC on palannut, ja se on ollut täydessä vauhdissa ja tien päällä vuodesta 2022 lähtien. Uudistetussa esityksessä nähdään myös uusia hahmoja, kuten Doctor Dance ja Professor Peck.

Bio: Eleanor Bauer

Eleanor Bauer on koreografi ja esiintyjä, joka työskentelee tanssin, kirjoittamisen ja musiikin risteyksessä. Hänen työnsä, joka ulottuu sooloteoksista ja talk show:sta suuriin ensemble-teoksiin ja elokuviin, on synteesi kehollisista älykkyyksistä: praktiikka, joka muodostaa merkityksiä aistien kautta.

Muusikko, säveltäjä, ohjelmoija ja improvisoija Chris Peck on ollut kulmakivi Bauerin taiteellisessa toiminnassa vuodesta 2004. He ovat tehneet yhteistyötä lukuisissa projekteissa ja teoksissa, kehittäen rikasta ja pitkäjänteistä kuritonta (anti-disciplinary) menetelmää esitysten luomiseen.

Bauer perusti vuonna 2007GoodMove-ryhmän, jonka kautta hän tuotti teoksia ja yhteistöitä vuoteen 2020 asti. Hän oli residenssitaiteilijana Kaaitheaterissa (Bryssel) 2013–2016. Bauerilta ovat tilanneet teoksia mm. Cullberg, Schauspielhaus Bochum, Tanskan kuninkaallisen teatterin Corpus-projekti ja Lontoossa toimiva kollektiivi Nora. Bauer opettaa, kirjoittaa, luennoi ja luo konteksteja tiedonvaihdolle taiteessa. Alun perin Santa Festä, New Mexicosta kotoisin oleva Bauer valmistui performatiivisten ja mediapohjaisten käytäntöjen tohtoriksi (koreografian erikoisala) Tukholman Taideyliopistosta 2022.

 

Konsepti ja esitys: Eleanor Bauer and Chris Peck
Vierailijat:
Ke 8.2. Solène Weinachter, Joseph Simon
To 9.2. Harald Beharie, Jenni-Elina von Bagh
Pe 10.2. Kristine Slettevold, Silvia Gribaudi