BS/BF on tanssiteoksen muotoon asettunut rinnakkaistodellisuus ja fantasiametsä, joka koostuu tanssimisesta, hypnoottisesta musiikista sekä sinisestä värinä ja tunnelmana.

BS/BF on ympäristö, jossa valot, äänet ja tanssit, joille ei ole selkeää paikkaa sen ulkopuolella, muuntuvat omalla keskinäisellä logiikallaan toimivaksi yhteydeksi.

Teoksen alkusysäyksenä on toiminut taiteilija Morten Andersenin valokuvakirja BLÅ SKOG/BLUE FOREST (omakustanne, 2009), joka on tarjonnut lukuhetkellään ympäröivästä kaupungista täysin välinpitämättömän, erilaisen mielikuvitusympäristön.

Kirja ja sen kuvat olivat aikanaan portaali, joka muistutti hengittämisestä, mittakaavojen ja rytmien moninaisuudesta, varovaisuuden, rohkeuden ja uteliaisuuden yhteydestä, turvan ja vaaran yhtäaikaisesta kokemisesta sekä mielikuvituksen, hallitsemattomuuden ja tuttuuden rinnakkaisuuksista.

BS/BF on esityksenä saman kaltainen; sekä valokuvakirja, että tanssiteos toimivat reitteinä toisin olemiseen ja johonkin muuhun.

BS/BF on suoraa jatkumoa Kauton, Timo Kaukolammen, Jenni Pystysen ja Anna Torkkelin aiemmalle yhteistyölle Station to Station to Station (2019).

 

 

Koreografia: Mira Kautto ja työryhmä
Tanssi: Sara Gurevitsch, Anna Torkkel, Emmi Venna
Valo- ja tilasuunnittelu: Jenni Pystynen
Musiikin sävellys ja toteutus: Timo Kaukolampi
Koreografinen dialogi: Anna Torkkel
Mentori: Anna Mustonen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Mira Kautto, Ehkä-tuotanto, ITAK – Itä-Suomen Tanssin Aluekeskus
Tukija: Taiteen edistämiskeskus
Inspiraatio: Morten Andersen: BLÅ SKOG / BLUE FOREST

Teaser-video: Jenni Pystynen ja Perttu Inkilä
Musiikki: Timo Kaukolampi

KANTAESITYS