Mira Kauton uusi sooloteos Station to Station to Station on yhtäaikaisesti sekä näkymä tulevaisuudesta että selkäytimestä nouseva muisto. Esityksessä haaveillaan käyttäen välineenä menneiden asioiden palasia ja pimeyden eri sävyjä; näkökyvyn rajoilla häilyviä maisemia.

Station to Station to Station suhtautuu nostalgiaan tarkoitusperäisesti kuviteltuna menneisyytenä. Teos pyrkii sekoittamaan nostalgisista muistoista ja tunteista uuden, toistaiseksi tuntemattoman rakennelman.

Esitys on sattumanvaraisesti muotoutuva aikakapseli, joka viittaa samalla johonkin tulevaan että kurottaa menneeseen. Teoksen tekijät haluavat matkailla ajassa, muuttaa kokemusta menneisyydestä tuomalla sieltä jotain tähän hetkeen, tai olla jo jossain kaukana muualla.

Matkaa tekevät yksi esiintyjä (Mira Kautto), joka voi ainakin välillä olla kuka tahansa; Timo Kaukolammen elektroninen live-säestys sekä Jenni Pystysen näyttämökuvat, jotka ovat joko ennakkoaavistus tai kuva menneisyydestä.

Mira Kautto on helsinkiläinen tanssija ja koreografi. Station to Station to Station on Kauton viides sooloteos, ja se jatkaa hänen tanssimiseen ja kehon intuitioon tiiviisti sitoutunutta työskentelyään. Omien teosten lisäksi Kautto työskentelee säännöllisesti esiintyjänä muiden taiteilijoiden teoksissa, sekä toimii erilaisissa tehtävissä tanssin ympärillä.

 

Lue lisää Mira Kauton haastattelusta Päiväkirjassamme.

https://www.youtube.com/watch?v=plWlskdQPWU

Kantaesitys
STATION TO STATION STATION

Koreografia, tanssi Mira Kautto
Musiikki ja livesäestys Timo Kaukolampi
Valo- ja tilasuunnittelu Jenni Pystynen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Mira Kautto
Residenssi Kekäläinen & Company / Keidas-residenssi, Ehkä-tuotanto, Great Amber Concert Hall
Tukijat [DNA] – Departures and Arrivals, Festival Homo Novus, Oskar Öflunds Stiftelse sr

Kuvat Ville Hyvönen

Yhteisilta
Laura Jantunen Talvi

Taiteilijatapaaminen to 24.1. esityksen jälkeen.

Kesto 35 min

Liput 30,50/24,50/16,50 €

ZODIAK STAGE