Berliiniläiskoreografi Jana Unmüßigin ryhmäteos Colour, Colour on Hampurin Kampnagelin ja Zodiakin yhteistuotanto. Saksalais-suomalaiseen työryhmään kuuluvat tanssijat Hanna Ahti, Gabriela Aldana-Kekoni, Eeva Muilu ja Sofia Simola sekä tunnetut visualisoijat valosuunnittelija Heikki Paasonen ja pukusuunnittelija Janne Renvall.

Jana Unmüßigin koreografioille on ominaista kompositionaalisen ajattelun ja aistillisen kokemuksen kiinnostava yhdistäminen vangitsevaksi tanssiksi. Hänen teoksensa rakentuvat pelkistettyyn liikekieleen ja näyttämötapahtumaan tavalla, joka saa kehollisen havainnon liikkeelle ja katsojan aistit aktivoitumaan.

Useissa Euroopan ja Pohjois-Amerikan tanssikeskuksissa residenssitaiteilijana ja koreografina työskennellyt Unmüßig tekee parhaillaan taiteellista tohtorintutkintoa Teatterikorkeakoulussa.

www.jana-unmussig.com

video

 

 

 

Kuva poistettu.                          Kuva poistettu.

    

Kuva poistettu.         Kuva poistettu.

 

Kuva poistettu.

Colour, Colur on vaativa esitys. On jaksettava hiljaisuutta pysähtyneisyyttä ja tapahtumattomuutta. Koska ainoastaan hyväksymällä teoksen lähtökohdat siitä voi nauttia. Jäin miettimään, kuinka pieni liike oikeastaan voi olla tanssia. Milloin arkinen taaperrus jalostuu joksikin muuksi? Riittääkö siihen käden liike, ontuva jalka? Unmüßigin teoksen perusteella voi sanoa, että riittää.

Liisa Vihmanen / Liikekieli.com 22.3.

On kuin tanssijat olisivat tyhjiä tauluja, joihin koreografi voi luoda teoksensa. Tässä Unmüßig onnistuu tehdessään tutkimustyötään Suomessa.

Sara Nyberg / Skenet 21.3.

 

       

Kantaesitys
COLOUR, COLOUR

Koreografia Jana Unmüßig
Tanssi Hanna Ahti, Gabriela Aldana-Kekoni, Eeva Muilu, Sofia Simola
Valosuunnittelu Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu Janne Renvall, Jana Unmüßig
Dramaturginen aput Shoji Kato
Tuottaja Alexandra Wellensiek
Kuva Jana Unmüßig
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kampnagel (Hamburg), Jana Unmüßig

Tukijat Ministry of Culture Hamburg, Fonds Darstellende Künste e.V., Goethe Institut Helsinki, Finnland Institut Berlin

Yhteistyössä HIAP (Helsinki International Artist Programm)

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen 26.3.

Liput 22/14 €

PANNUHALLI