"Tästä kehosta tulee jonain päivänä ruumis, universumi kylmenee lopulta, ja ehkä me olemme jo kuolleita. Joten sanokaamme kyllä kuolemalle ja juhlikaamme."

Berliinissä työskentelevän amerikkalaistaiteilijan Jeremy Waden uusi teos Death Asshole Rave Video (työnimeltään Necronancy) on liikkeestä, äänestä ja sanoista rakennettu kone, joka tutkii kriittisesti kuolemaa ja yhteiskunnallisia sopimuksia. Jos kaikki tekemämme sopimukset ovat murtumassa tai ovat jo murtuneet, niin mitä niiden jälkeen tulee?

Wade käsittelee esityksessä erilaisia kuolemia – teatterin kuolemaa, arvojen kuolemaa, järjen kuolemaa ja kiintymyksen kuolemaa. Yhteistyössä runoilija Ezra Greenin kanssa työstetty esitys kysyy onko kuoleminen edellytys sille, että vihdoin havahdumme näkemään nykyhetken realiteetit.

Jeremy Wade valmistui vuonna 2000 Amsterdamin School For New Dance Development -koulusta. Waden ensimmäinen kokoillan teos Glory (2006) palkittiin New Yorkissa arvostetulla Bessie-palkinnolla. Tämän jälkeen Wade on asunut Berliinissä ja työskennellyt läheisesti HAU Hebbel am Ufer -teatterin ja dramaturgi Eike Wittrockin kanssa.

 

 

Kuva poistettu. 

Kantaesitys
DEATH ASSHOLE RAVE VIDEO

Ohjaus ja esiintyminen Jeremy Wade, yhteistyössä Ezra Green
Teksti Jeremy Wade ja Ezra Green
Musiikki Alessio Castellacci
Taiteellinen neuvonantaja Thomas Schaupp
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Jeremy Wade
Residenssituki TANZNACHT BERLIN
Kuva "Cowry Eyes" drawing by Fritz Welch - www.humansacrifice.net

Esitystä tukee Goethe-Institut Finnland.

Taiteilijatapaaminen 21.9. esityksen jälkeen

Liput 22/14 €

ZODIAK STAGE