Koreografi-esiintyjä Nada Gambier etsii teoksessaan fiction in action fyysistä kieltä, jonka abstrakti muoto kantaisi mukanaan merkityksen mahdollisuuksia. Gambier on rakentanut yhdessä taiteellisen työryhmänsä kanssa esityksen, jossa fyysisen kehon, konkreettisen tilan ja kuvitteellisten paikkojen suhteista syntyy epätäydellinen fiktio.

Fiction in action kutsuu katsojan mukaan potentiaalisten kertomusten matkalle. Tyhjyyden maisemaan jääneen kahden kehon riemu ja kaaos sulautuu epävakaaseen todellisuuteen. Esitys on yritys jakaa saavuttamattoman tuottama ilo. Ilo joka syntyy kunhan vain päästämme irti pakosta ymmärtää näkemämme rationaalisesti ja hyväksymme sen ettemme tiedä.

Nada Gambier on suomalaislähtöinen taiteilija, joka työskentelee performanssin, teatterin, tanssin ja videotaiteen parissa. Lontoon The Placessa ja Brysselin P.A.R.T.S:ssa opiskelleen Gambierin teoksia on nähty sekä perinteisillä näyttämöillä että vaihtoehtoisissa esitystiloissa eri puolilla Eurooppaa. Vierailu Zodiakissa on hänen ensiesiintymisensä Helsingissä.

 

http://vimeo.com/58011175 

Vierailuesitys
FICTION IN ACTION

Konsepti ja koreografia Nada Gambier
Esitys Nada Gambier, Norberto Llopis Segarra
Musiikki Christophe Albertijn
Valosuunnittelu Marc Dewit
Taiteelliset neuvonantajat Etienne Guilloteau and Claire Croizé
Tuotanto Action Scénique vzw
Osatuottajat TAKT Dommelhof (Neerpelt), workspacebrussels (Brussels), Kunstcampus deSingel (Antwerp) and Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) with the support of DEPARTS & The Culture Program of the European Commission
Yhteistyössä Pianofabriek kunstenwerkplaats (Brussels), wp Zimmer (Antwerp), C-mine (Genk)
Kuvat Bart Grietens

Kesto 55 min

Taiteilijatapaaminen 27.2. esityksen jälkeen.

Liput 23/15 €

ZODIAK STAGE