Teoksessa Funny Things Before Panic koreografi ja muusikko Liina Magnea tutkii paniikkikohtauksen eri vaiheita. Kun paniikkikohtausta tarkastellaan kuoleman ja uudestisyntymisen prosessina, sen vaiheet yhdistävät yksilöllisesti koetun paniikin kuolemanprosesseihin, joita me yhteiskuntana joudumme kokemaan aina uudelleen ja uudelleen.

Esityksessä sykliä havainnollistavat kaksi toisiinsa kietoutunutta kehoa, jotka painivat päättymättömässä pyörityksessä ilman katsekontaktia. Painia seuraa brasilialainen jujutsu-koreografia. Joka kerta kun tanssijat irtaantuvat toisistaan, he kohtaavat toisen panikoivan kehon. Tanssia on inspiroinut Tourette ja tic-oireet, jotka reagoivat suodattamattomina ympäristöönsä lyömällä, kouristelemalla, nauramalla ja ulvomalla.

Kehollistuneita oireita säestää Two Tenors elektroakustisella mashup-soundtrackilla, joka on sävelletty yhteistyössä musiikkituottajan ja esiintyjän Reetta Nummen (SITOI) kanssa. Kappaleet käsittelevät henkilökohtaisia dramaattisia tarinoita menneestä, politiikasta ja fantasiasta sekä kannattelevat ja purkavat tunnelmaa elokuvamusiikin tavoin.

Funny Things Before Panic on tarina erilaisten sukulaisuuksien rakentamisesta. Se ei ole tarina sankareista vaan valitusta perheestä, joka tanssii yhdessä risteilyaluksella kohti maailman reunaa, rentoutuneena, odottaen apokalypsia ja uutta alkua.

www.liinamagnea.com

 

Koreografi, säveltäjä, muusikko, esiintyjä: Liina Magnea
Säveltäjä, muusikko, esiintyjä: Reetta Nummi (SITOI)

Laulaja, esiintyjä: Magnus Mariuson
Musiikkikonsultti: Noah Kin
Post production -musiikki: Haraldur Thrastarson
Koreografinen assistentti: Tuukka Leijavuori
Kuva, video: Nathan Ceddia, Kristin V Jam
Tuottaja: Ayako Toyama

 

Erityiskiitokset: Anna Bergel, New Fears Gallery / Julian Weber, Aikido Dojo am Gleisdreieck, Julianna Schreyer, Laurean Wagner, Jacopo Lanteri

KANTAESITYS