Kuoleman piirtämä elämän hauras raja. Mitä sen ajattelu saa ihmisessä aikaan?

Koreografi Soili Huhtakallion ja työryhmän For God tarkastelee merkityksen rakentumista ja merkityksellisyyden kokemusta. Teos pohtii kriittisesti tarvetta löytää olemisen merkitys oman kehon ulkopuolelta, ideaaleista ja jumalista, sekä toisaalta taidetta yliaistisen jäljittelijänä.

Mitä jos oman ja toisten kehojen sijaan jumalalle uhrattaisiinkin ego ja ihmiskeskeisyys? Miten kestää ajatus lopusta? Yhdeksi vastaukseksi For God ehdottaa kehotietoisuutta; ruumiin rajallisuuden ja haurauden äärellä oloa.

Teoksen sävellys tuo koreografian rinnalle länsimaisen kirkkomusiikin historiaa, ja kääntää muun muassa Bachin musiikin rakenteita ja harmoniaa näyttämölle.

Soili Huhtakallio valmistui koreografiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2016.  Huhtakallio näkee taiteen tekemisen prosessin ja teoksen ajattelun paikkana; paikkana johon kokoontua yhdessä.

Huhtakallion matka uskon kysymysten, tanssin ja naisen kehon problemaattisen suhteen parissa alkoi jo nuorena. Monien radikaalien vaiheiden, muun muassa tanssista kieltäytymisen jälkeen, hän haluaa keskustella aiheesta nyt taiteen keinoin.

Lue lisää Soilin ajatuksista Zodiakin Päiväkirjasta löytyvästä haastattelusta.

Kantaesitys
FOR GOD

Koreografi Soili Huhtakallio
Säveltäjä Mikko Sarvanne
Äänisuunnittelija Roy Boswell
Valosuunnittelija Teo Lanerva
Dramaturgi Emil Uuttu
Pukusuunnittelija Siru Kosonen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Soili Huhtakallio & Emil Uuttu
Residenssi Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois TROIS C-L, (Luxembourg), yhteistyössä: JoJo – Oulun Tanssin Keskus

Kuvat Katri Naukkarinen

Taiteilijatapaaminen pe 1.3. esityksen jälkeen

Kesto 45 min

Liput 30,50/24,50/16,50 €

ZODIAK STAGE