Mitä on täydellisyyden kääntöpuolella?

Tanssin aluekeskusverkoston ensimmäinen yhteistuotanto ja kiertueteos Ihana ja hieno luotaa täydellisyyden teemaa. VAPAAkollektiivin kutsukoreografi Janina Rajakangas kysyy viidelle naistanssijalle toteuttamassaan teoksessa, mihin täydellisyyteen pyrkiminen johtaa, mitä sen kääntöpuolelta löytyy ja tekeekö täydellisyyden saavuttamisen tarve meistä matkalla toistemme kaltaisia? Toistoa, minimalismia ja räjähtävää liike-energiaa hyödyntävässä esityksessä tanssijat pyrkivät liikkumaan samassa muodossa, samalla energialla ja esteettisessä harmoniassa, unisonossa. Miten liike näyttäytyy yhdessä ja erikseen tehtynä? Vaatiiko joukkoon liittyminen täydellisyyteen pyrkivää käyttäytymistä?

VAPAAkollektiivi on tamperelainen nykytanssin ja näyttämötaiteen freelancereiden yhteenliittymä. Ihana ja hieno kantaesitettiin Tanssivirtaa-festivaalilla 17.4.2012.

 

"Rajakankaan teos on nimensä mukaisesti niin ihana, että ällöttää. Hyvässä mielessä. Se onnistuu vieraannuttamaan hyvin hyvyyden ja kauneuden julistuksesta heittämällä näppäriä viittauksia sinne tänne.

Paljettiglamouristen showtyttöjen pornahtava minimalismi lähentelee huonoa makua ja on siksi miltei nerokasta. Nykykulttuuri on mautonta, kuten aina varhempien sukupolvien mielestä. Ihana ja hieno kiertää Tampereen jälkeen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Menkää provosoitumaan."

Jussi Tossavainen / Helsingin Sanomat 19.4.2012

Yhteistuotanto
IHANA JA HIENO

Koreografia Janina Rajakangas
Esiintyjät Maija Ikonen, Maria Kananen, Terhi Kuokkanen, Outi Yli-Viikari, Rea-Liina Brunou
Valosuunnittelu Tero Koivisto
Äänisuunnittelu Jouni Tauriainen
Pukusuunnittelu Maria Hämäläinen
Tuottaja Antti Lähdesmäki
Tuotanto Sisä-Suomen tanssin aluekeskus, Itäinen tanssin aluekeskus, Pohjoinen tanssin aluekeskus, Läntinen tanssin aluekeskus, Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Tanssin aluekeskus Helsinki / Zodiak – Uuden tanssin keskus

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen 9.12.

Liput 20/12 €

ZODIAK NÄYTTÄMÖ