Helsinki Dance Company ja Zodiak – Uuden tanssin keskus ylpeänä esittävät: Jemina – The Great American Show! Jyrki Karttusen ideoima räävitön tanssiteatteriesitys iskee ilkikurisesti ja leikkisästi tämän ajan öykkäreitä vastaan suurieleisellä ja kimaltavalla showlla.

Jemina – The Great American Show on esitys tämän ajan hirviöistä ja öykkärimäisyyksistä. Samalla se on nimensä mukaisesti Suuri Show: Pannuhallin lavalle nousee ennen näkemätön kymmenen tanssijan nykytanssishow, jossa puvut vaihtuvat vinhaan tahtiin eikä irtoripsissä säästellä. Helsingin Kaupunginteatterin ja Uuden tanssin keskus Zodiakin yhteistuotantona syntyvä teos saa ensi-iltansa Kaapelitehtaan Pannuhallissa 22. maaliskuuta.

Uusi teos on jatko-osa Karttusen sooloteokselle Jeminan monta elämää (2012). Alun perin Zodiakin ja Karttusen silloisen ryhmän Karttunen Kollektiivin yhteistuotantona esitetty teos on jatkanut elämäänsä Kaupunginteatterin ohjelmistossa ja kerännyt vankan fanijoukon. Samalla itse Jeminasta on muodostunut rakastettu kulttihahmo. Jemina – The Great American Show kuitenkin pyöräyttää Jemina-hahmon uuteen valoon ja rooliin.

Hyvän ja huonon maun välisellä rajalla flirttailevan esityksen ikäraja on K-18, mikä johtuu sisällön lisäksi myös esitystilassa olevasta baarista.

Lavalla nähdään Karttusen itsensä lisäksi viisi tanssijaa Helsinki Dance Companystä ja neljä Zodiakin kautta palkattua vierailevaa tanssijaa.  Esityksessä tanssivat Auri Ahola, Anne Hiekkaranta, Jyrki Karttunen, Jyrki Kasper, Aksinja Lommi, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Justus Pienmunne, Kalle Pulkkinen (TeaK) ja Kaisa Torkkel.

Teoksen taiteelliseen suunnitteluryhmään kuuluvat Karttusen lisäksi ohjaaja Heidi Räsänen, säveltäjä ja äänisuunnittelija Tuomas Fränti, valosuunnittelija ja lavastaja Jukka Huitila sekä pukusuunnittelija Karoliina Koiso-Kanttila.

Jemina – The Great American Show 22.3.–8.4.2017 Kaapelitehtaan Pannuhallissa.

https://www.youtube.com/watch?v=p498IZQcKZ0

Kantaesitys
JEMINA – THE GREAT AMERICAN SHOW

Esiintyjät Auri Ahola, Anne Hiekkaranta, Jyrki Karttunen, Jyrki Kasper, Aksinja Lommi, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Justus Pienmunne, Kalle Pulkkinen (TeaK), Kaisa Torkkel
Koreografia, konsepti Jyrki Karttunen
Ohjaus ja käsikirjoitus Heidi Räsänen
Sävellys, äänisuunnittelu Tuomas Fränti
Valosuunnittelu, lavastus Jukka Huitila
Pukusuunnittelu Karoliina Koiso-Kanttila
Naamioinnin suunnittelu Henri Karjalainen
Harjottaja, koreografin assistentti Johanna Elovaara
Yhteistuotanto Helsingin Kaupunginteatteri / Helsinki Dance Company, Zodiak – Uuden tanssin keskus, Jyrki Karttunen
Kuva Marko Mäkinen

Teosalustus pe 24.3. klo 18.15–18.45.
Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen pe 31.3.

Kesto n. 2 h (1 väliaika)

Liput 30/27/15 €
www.ticketmaster.fi, Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti p. (09) 3940 22
Zodiakin sarjakortti ei käy esitykseen.

K-18

PANNUHALLI