NEON BEIGE on koreografi Alen Nsambun ja työryhmän uusi näyttämöteos, jonka keskiössä sijaitsevat marginaaleista kumpuavat autofiktiiviset kohtaukset.

Teos lähestyy mielikuvitusta ja unelmointia teknologiana, salaisena supervoimana ja marginalisoitujen yhteisöjen selviytymisstrategiana. Sen avulla rakentuu vaihtoehtoisia maailmoja, joissa on mahdollista pohtia identiteettiä postkolonialistisissa rakenteissa sekä kokea iloa sosiopoliittisessa ilmapiirissä, joka ei salli stereotyypistä poikkeavaa kompleksista ilmaisua.

Millaisia olemisen tapoja ja unelmia voisi olla, jos enemmistöjen dominoiva mielikuvitus ei muovaisikaan todellisuuttamme? Hämärtämällä todellisuuden ja fiktion rajamaastoa NEON BEIGE muuntuu keholliseksi matkaksi spekulatiivisten ja värähtelevien maisemien läpi, tihkuen hikeä ja nautintoa.

Alen Nsambu on suomalais-angolalainen koreografi ja esiintyjä, joka valmistui Kööpenhaminan Den Danske Scenekunstskolenista pääaineenaan tanssitaide ja koreografia. Teoksen muu työryhmä koostuu paikallisista taiteilijoista, joihin kuuluvat Angel Emmanuel, Aino Kontinen, Nori Kin, Susi Siriya Orenius, Ritni Ráste Pieski ja Titus Torniainen. NEON BEIGE on Nsambun ensimmäinen kokopitkä koreografinen näyttämöteos.

 

Esiintyjä, koreografi: Alen Nsambu
Liikkeellinen assistentti: Ritni Ráste Pieski
Dramaturgi: Susi Siriya Orenius
Puvustus: Angel Emmanuel
Äänisuunnittelu: Nori Kin
Valosuunnittelu: Titus Torniainen
Tilasuunnittelu: Aino Kontinen & Titus Torniainen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Alen Nsambu, Ehkä-tuotanto
Residenssi: Ehkä-tuotanto

KANTAESITYS